Theresa May merge la regină cu nouă alianță de guvernare. Laburiştii o atacă

E.b. | 09.06.2017

Prim-ministrul britanic Theresa May va merge la Palatul Buckingham vineri la ora 11:30 GMT pentru a-i cere reginei Elisabeta a II-a permisiunea de a forma un nou guvern, transmite BBC. Se prefiurează o nouă coaliție de guvernare formată din conservatori și partidul unionist din Irlanda de Nord.

Pe aceeași temă

 

 


"Vrem sa fie un Guvern. Am lucrat bine cu May. Alternativa este intolerabila", au declarat surse din formatiunea nord-irlandeza pentru The Guardian.


 

 După ce alegerile legislative anticipate de joi s-au încheiat fără un învingător clar, conservatorii pierzând majoritatea in parlament,Theresa May ar fi ajuns la un acord cu Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord, pentru a forma o coalitie de guvernare, anunta The Guardian.
 

 


La numararea voturilor in 649 din cele 650 de circumscriptii, conservatorii au obtinut 318 mandate - cu 12 mai putine ca in fostul Parlament, iar Partidului Unionist Democrat- DUP- a obtinut zece mandate, cu doua mai multe decat in fosta legislatura. Impreună ar putea atinge majoritatea de 326 de mandate în parlament.

 

Surse din Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord au precizat ca May se bucura de sustinerea formatiunii si poate forma o majoritate. Totusi, nu a fost facut pana acum niciun anunt oficial din partea DUP.

DUP ar fi fost de acord sa formeze majoritarea cu conservatorii pentru ca liderul laburistilor, Jeremy Corbyn, sa nu devina premier.

 

 

 

Laburistii au obtinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decat aveau in legislativul precedent. Formatiunea scotiana SNP are 35 de mandate, cu 21 mai putine decat inainte, iar liberal-democratii au 12 mandate, cu patru mai multe. UKIP, in schimb, nu a obtinut niciun loc. De altfel, Paul Nuttall, liderul UKIP, a demisionat vineri, in urma acestei infrangeri.

 

 

 

 

Laburistii  o ataca pe Theresa May
 
 
 

Partidul Laburist vrea sa conduca un guvern minoritar in conditiile inc are conservatorii Theresei May nu au reusit sa obtina majoritatea in alegeri, a declarat purtatorul de cuvant al formatiunii, John McDonnell, potrivit Reuters

 

Ne oferim sa servim tara si sa formam un guvern minoritar, iar motivul este ca nu cred ca Partidul Conservator este stabil, nu cred ca premierul are stabilitate. Nu vreau sa fiu dispretuitor, dar cred ca e vai de capul ei ca premier (lame duck prime minister)”, a spus el McDonnell la BBC.  

 

El a precizat ca laburistii nu vor face nicio intelegere de coalitie cu alte partide.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22