Raluca Turcan: Să iei demisia în alb a premierului şi a Guvernului, act de cămătărie politică

E.b. | 11.06.2017

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, susţine, pe Facebook, că nu trebuie trecut cu vederea Liviu Dragnea, liderul PSD, are demisiile în alb ale membrilor Executivului şi demisia premierului.

Pe aceeași temă

 
 

 


În opinia ei, ”nu doar o încălcare flagrantă a democraţiei, ci un act de cămătărie politică” şi îi cere lui Dragnea să indice în ce alt stat din UE, şeful de partid ”ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un şantaj permanent”.

 

Raluca Turcan, pe pagina ei de Facebook:Totuși, cred că nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate excepțională. Să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României și întregului guvern, votați de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democrației ci un act de cămătărie politică.

 

În ce altă țară membră a Uniunii Europene șeful de partid ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un șantaj permanent? Ar trebui să indice dl. Dragnea în ce țări mai există o asemenea situație. E un model al stângii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra?

 

Cui a mai luat astfel de jurăminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Crețu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui să știm toate aceste lucruri. În mod normal, un astfel de comportament ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European.

 

 

***************************

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a afirmat vineri, la Parlament, că miniştrii şi premierul Sorin Grindeanu şi-au depus demisiile în alb la partid, în momentul în care au preluat guvernarea, dar el nu le va folosi, deoarece demisia trebuie să fie un act "asumat şi explicat".

 

Toţi, atunci când şi-au primit mandatele. Nici nu ştiu unde sunt depozitate aceste demisii în alb, dar ei au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă toţi miniştrii şi-au depus demisiile în alb la momentul preluării portofoliilor.

 

Chestionat în continuare dacă şi premierul Sorin Grindeanu şi-a depus o astfel de demisie, liderul PSD a răspuns afirmativ, dar a reiterat faptul că nu intenţionează să le folosească.

 

Din câte am auzit, da, dar eu nu le folosesc, pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică, nu mă duc şi le iau din sertar şi le pun data. Eu nu procedez aşa. Am mai avut un caz de genul ăsta şi nu...”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

Întrebat de ce miniştrii şi-au depus demisii în alb, Liviu Dragnea a susţinut că, probabil, a fost „euforia formării Guvernului”.

 

Probabil că, în euforia formării Guvernului, unul dintre ei a avut această idee şi au făcut acele demisii în alb. Nu mă interesează acele demisii în alb. Cine vrea să-şi dea demisia trebuie să fie un act asumat şi explicat, nu o demisie lăsată în alb care este activată”, a completat liderul PSD.

 

Chestionat în continuare care este procedura corectă după evaluare, preşedintele PSD a spus: „Deocamdată nu ştim dacă vom propune schimbări în guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din guvern”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22