Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Proiectul privind grațierea,adoptat tacit de Senat,pe ordinea de zi a Comisiei din Cameră
E.B. - - - -
2017-06-12
Actualitate Interna
0

Comisia juridică din Camera Deputaților discută astăzi proiectul de Lege privind graţierea. Luna trecută, proiectul a fost adoptat tacit în Senat, în forma inițială a Guvernului, după împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare. În acest caz, Camera Deputaților este cameră decizională.

  

Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate ar putea fi discutat, luni, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, acesta fiind pe ordinea de zi a ședinței comisiei.

 

Termenul de depunere a raportului comisiei juridice este 20 iunie, precizează Agerpres.

 

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai.

 

Înregistrat la Senat la 1 februarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind grațierea unor pedepse a fost dezbătut și amendat semnificativ în Comisia juridică, condusă atunci de senatorul PSD Șerban Nicolae, fiind întocmit un raport de admitere pe 8 mai.

 

Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliția PSD-ALDE, care a susținut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului și nu în varianta Comisiei juridice.

 

Totodată, Șerban Nicolae a fost înlocuit de conducerea PSD de la șefia comisiei juridice cu Robert Cazanciuc, fiind astfel sancționat pentru atitudinea sa în privința legii grațierii.

 

TAGS : Senat gratiere proiect Guvern Camera Deputatilor comisie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1747
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22