Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Poroşenko despre anularea vizelor cu UE: „Adio, nespălată Rusie, ţară de satrapi şi robi"
Dora Vulcan - - - -
2017-06-12
International
1

Liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat sâmbătă, 10 iunie, că anularea regimului de vize cu UE pentru ucraineni înseamnă o desprinderea definitivă a Ucrainei faţă de Rusia autoritară.

 

 

 

 „În realitate, acest eveniment înseamnă mult mai mult decât un nou început de an, deoarece poporul Ucrainei şi toată Ucraina accede într-o nouă epocă istorică. Acest eveniment semnifică o desprindere definitivă a statului nostru faţă de Imperiul rus, iar lumea democratică ucraineană de lumea autoritară rusă”, a declarat Poroşenko în cadrul unei manifestaţii dedicate anulării regimului de vize cu UE.

 

 

 

Ulterior, preşedintele Ucrainei a decis să recite în faţa mulţimii un vers din opera vestitului poet rus Mihail Lermontov: „Adio, nespălată Rusie, ţară de sătrâpi şi robi. Şi voi, mundirelor mizere, Şi tu, supusul lor norod”.

 

 

Poroşenko a continuat recitatul şi cu un vers din Alexandru Puşkin „Tovarăşe, să crezi! Cândva, Va răsări măreaţa stea/A fericirii mult dorită. Din somn Rusia s-o trezi! Pe tirania năruită/ Al nostru nume scris va fi!”, scrie uniant.net, citat de Adevărul.

 

 

„Vreau în mod special să le mulţumesc acelor ruşi, care în condiţiile unei dure dictaturi imperiale, au găsit în ei curajul să condamne agresiunea Rusiei faţă de Ucraina şi să ceară drepturile şi libertăţile democratice”, a menţionat preşedintele ucrainean.

 

 

Amintim că începând cu ziua de 12 iunie, intră în vigoare decizia UE de a anula regimul de vize pentru ucraineni. 

 

 

TAGS : ucraina vize ue porosenko
Mai multe din International
Comentarii
Florin 2017-06-13
Si noi sa nu ne pierdem speranta si sa credam ca candva supusul norod rus se va "trezi" si va actiona in interesul... Americii, si implicit si in interesul Romaniei!
Total 1 comments.
4456
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22