Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDe la o fascistă pentru preacuvioasa Gabi Firea
2017-06-13
5
Doamna Firea, data viitoare, cine știe, poate chemați și minerii să vă apere de „elementele fasciste“, așa cum le spunea tătuca Iliescu „golanilor“ care-l deranjau.

 

Să nu minți! Sau „să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău“, cum spune De­calogul. Cu siguranță, Gabriela Firea, o creștină care a asaltat țărișoara cu dis­cur­suri pline de înțelesuri bi­blice, a auzit de această po­runcă dumnezeiască. A au­zit, dar pare că mai greu e cu practica.

 

E imposibil să nu fi aflat despre luptele grele, corp la corp, despre violențele de neimaginat de la Pri­mă­ria Capitalei. Bubuituri, polițiști dați cu capul de pe­reți și de uși, zeci de „așa-ziși cetățeni“ veniți cu gând rău să o lin­șeze pe primărița Gabriela Firea și să îi agreseze pe cei care participau la ședința Consiliului General. Echipaje SMURD che­ma­te să-i salveze de la moarte pe apă­rătorii primăriței, oameni internați în spi­tal, grupuri de agitatori plătiți de Soros și ațâțați de USR-iști să țipe și să-i înjure pe aleșii locali din PSD. Vă dați seama, cu asemenea huligani nu e de glumit! Să nu mai poți veni în liniște la serviciu, să tre­buiască „să umblu cu SPP, cu bodyguarzi ca să mă apere?“, așa cum s-a plâns, la TV, doamna Firea? Nu se poate! În ce țară trăim? ONG-iștii transformați în „mișcări cu apucături fasciste“, cum le spune pri­mă­rița cetățenilor care și-au permis să o de­ranjeze, trebuie să răspundă în fața le­gii. Și vor răspunde, nu asta-i problema, dar să vedem pentru ce.

 

Multe dintre cuvintele de mai sus le-aș pu­tea pune între ghilimele. Așa a descris Fi­rea, pentru fostul ei loc de muncă, Antena 3, situația de joia trecută, când un grup de cetățeni a vrut să participe la ședința cu pri­cina. Cum au stat lu­cru­rile în realitate? Evident, altfel decât am auzit la An­tene. Concret, câteva doam­ne și câțiva domni, unii dintre ei de la organizațiile OPTAR, Prețuiește Viața și Asociația Prelungirea Ghen­cea, au anunțat din timp, așa cum prevăd normele, că vor să ia parte la ședința Consiliului General. Legile din România ne permit acest lucru și, da­că tot ne permit, e indicat să o mai și fa­cem, pentru a vedea pe ce ne cheltuiesc ale­șii banii de la buget. Asta au vrut să facă „așa-zișii cetățeni“, după cum i-a ca­talogat Firea pe cei care au îndrăznit să-i bată la poarta Primăriei. Ajunși acolo, unii chiar și cu o oră înainte, oamenii n-au fost primiți în sală, sub pretextul că nu mai sunt locuri, o scuză tot mai des fo­lo­sită în mandatul primăriței PSD-iste.

 

De aici încep minciunile doamnei Firea. M-am uitat cu atenție la câteva în­re­gis­trări video postate pe Facebook de cetă­țenii acuzați de acte de violență, filmulețe preluate de o parte a presei și care pot fi găsite la o simplă căutare pe Internet. Din ele se văd două lucruri. În primul rând, momentul în care, odată deschisă ușa sălii de ședință, oamenii rămași pe dinafară au în­cercat să intre. Polițiștii, vreo trei, au făcut zid în fața ușii, iar unul dintre ei chiar i-a articulat un pumn în obraz unui domn. Altul, tot polițist, a apucat-o pe o tâ­nără firavă, cum tot ușor se vede pe fil­mare, și a azvârlit-o deoparte. Asta după ce „bruta“ i-a atins cu umbrela pe umăr pe doi domni zdraveni care luptau, desi­gur, pentru a apăra viața primăriței. După niște momente în care soroșiștii au mai schimbat câteva cuvinte cu polițiștii lo­cali, cu alți inși ieșiți pe hol, oamenii au intrat în sală. Al doilea lucru care se vede tot pe filmări este că în aceeași sală erau suficiente locuri libere pentru a-i primi pe cetățeni. Deci oamenii puteau fi primiți frumos la ședința Consiliului General, doar că nu s-a vrut.

 

S-a vrut, în schimb, altceva. Circ. Cei din Pri­mărie au chemat echipajele SMURD pentru a lua trei polițiști, care, apropo, din aceleași filmări se vede că sunt pe pi­cioarele lor, intră lejer în sală odată cu „huliganii“ și nici măcar speriați nu par a fi. Aici apare o altă minciună a Gabrielei Firea, care, tot la Antene, s-a plâns că po­lițiștii locali „sunt internați în spital, au ca și diagnostic contuzie toracică prin agresiune, contuzie la umăr și lovituri pu­ternice la stern“. În realitate, așa cum ne-au lămurit reprezentanții SMURD și cei ai Spitalului Universitar de Urgență, niciun pacient nu a fost internat, unul a refuzat, iar pentru ceilalți doi nici nu s-a pus problema asta, nefiind motive me­dicale. În privința diagnosticului, tot după cum spun medicii, un polițist are contuzii la umăr şi la cot, iar al doilea are o con­tuzie toracică.

 

Pe lângă circ, eu cred că primărița Firea mai vrea ceva. Vrea liniște multă. Asta ca să nu o întrebe nimeni de ce nu mai face „în șase luni, revoluție în traficul din București“, așa cum promitea în cam­pania electorală? Sau unde sunt cele 500 de autobuze noi promise anul trecut? Sau de unde a apărut, din senin, pe ordinea de zi su­plimentară a ședinței Consiliului Ge­ne­ral din 8 iunie, episodul cu „fas­ciș­tii“, alo­carea a 1,6 milioane de euro pen­tru cons­truirea unui ambulatoriu la Spi­talul „Vic­tor Babeș“? Proiect de care nu se știa, dar care s-a votat. Dar de ce să ni se răspundă la întrebările astea? Nu mai bine, doamna Firea, îi umilim pe cetățeni? Mai bine! Iar data viitoare, cine știe, poate chemați și minerii să vă apere de „ele­me­ntele fas­cis­te“, așa cum le spunea tătuca Iliescu „go­la­nilor“ care-l deranjau. A, nu prea mai sunt mineri? Nu-i nimic, su­pli­men­tați dum­neavoastră, nu-mi fac griji, ar­mata de po­lițiști locali dispuși să cadă la da­torie.

TAGS : gabriela firea mineriada primaria bucuresti consiliul general soros ion iliescu spitalul victor babes psd facebook optar pretuieste viata asociatia prelungirea ghencea spp usr antena 3 decalogul politia locala
Recomandari
Comentarii
Orion 2017-06-13
Se poate sa fie asa cum spui, nu stiu. Chiar daca e asa, un lucru e clar. Nu incercati sa intrati cu forta. Odata ce ati incercat cu forta, puteti sa aveti toata dreptatea din lume, nu ma intereseaza. Daca aveti impresia ca Firea umbla cu fofirlica si in realitate mai sint destule locuri in sala, o reclamati unde trebuie. La nevoie o dati in judecata. Probabil ar trebui sa prezinte o filmare din interiorul salii din care sa reiasa ca intr-adevar nu mai sint locuri. O filmare care sa se poata proba tehnic ca e intr-adevar de la ora si din locul cu pricina. Iar daca nu, deci daca nu e obligata sa prezinte asa ceva, inseamna ca legea e schioapa si trebuie atacata in justitie. Deci stiti voi, sintem intr-un stat de drept, nu-ti faci dreptate cu forta, mai ales daca esti un ONG care vrea sa lupte cu autoritatile corupte in numele unor idealuri cetatenesti, indiferent care. Mergi pe calea legala. Altfel intr-adevar cam aduce a fascisti, sau cel putin mineri.
eugen 2017-06-13
Parafrazind... "Fiecare oras are primarul pe care-l merita."
A fost aleasa de voi bucurestenilor! Tot voi ar trebui sa o dati jos!
oranghutan 2017-06-13
Madam firea are probleme cu psihicu' şi a devenit mitomană de profesie.
Mircea Ordean 2017-06-13
„Doamna Firea, data viitoare, cine știe, poate chemați și minerii să vă apere de „elementele fasciste“, așa cum le spunea tătuca Iliescu „golanilor“ care-l deranjau...”

Dincolo de gluma proastă că oameni precum autoarea de aici au ajuns a scrie la 22...

Vi se întîmplă a cerceta de ce un fapt istoric este cum este, ori (vă) primează umorile de purjat?


PS
Intelectuali, ziceți...?
Marius Nicolescu 2017-06-13
O tata moldoveanca si doua televiziuni dezinformative tin o tara pe loc. Ori de cate ori comut telecomanda de pe un post pe altul, Antena3 si GhitaTV inchina slavi inspre PSD. Din nefericire pentru noi B1 si Realitatea inchina slavi spre Cotroceni. Si uite asa facem un talmes-balmes din stirile de pe "canalele de stiri" ale Romaniei. Bravos natiune! Halal sa-ti fie!
Total 5 comments.
11727
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22