Cazul SIPA: Raluca Prună depune o plângere penala împotriva ziarului Evenimentul zilei

E.b. | 13.06.2017

Raluca Prună, fostul ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, anunţă, pe pagina de Facebook, că depune o plângere la Parchet împotriva ziarului Evenimentul zilei.

Pe aceeași temă

 

 
Nu vreau sa fac trafic unei scriituri care își spune ziar și se cheamă Evenimentul Zilei. As vrea numai sa fac câteva precizări cu privire la articolul care anunța pompos ca am îngropat arhiva SIPA, screi Raluca Pruna pe pagina sa de Facebook:

 

1. Nu reiese de nicăieri din publicarea primei pagini ca as fi trecut intr-o alta clasa de secretizare raportul incriminat (o minima cercetare jurnalistica ar fi arătat ca nici nu exista clasa 'secret' și ca upgradarea de la secret de serviciu la mai mult, nu se face prin rezoluția unui ministru). Singura legătura cu mine e data de 18.8.2016, când eram încă ministru. Data e scrisa cu un pix oarecare, poate chiar la o data oarecare.
Tot ce am decis ca ministru am făcut pe baza unei rezoluții scrise și semnate - deci asumate. Nu pe post-it'uri, nu verbal cum se pomenise din spaima de abuz in serviciu. Așa am inteles sa lucrez in guvernul din care am avut onoarea sa fac parte: asumat, fără teama de bau bau cu abuzul care te-ar lovi nevinovat.

 

2. Alegațiile din 'articol' sunt pur și simplu o insailare, fără vreo logica. Nu insist, nu e locul aici.

 

3. Nu voi cere un drept la replica Evenimentului Zilei, asta se poate cere numai presei și nu e cazul aici.

 

4. Voi face o plângere la parchet pentru ca cetățenii care semnează 'articolul' sa poată explica pe larg acolo ceea ce nu le-a ieșit in print. Dacă sunt jurnaliști, trebuie sa poată aduce ca proba rezoluția pe care as fi semnat-o ca ministru, nu o pagina cu o data, ca nu e suficient (orice avocat poate confirma).

 

5. E o manipulare nerușinată ca din toată istoria SIPA împroșcam nu noroi pe ministrul Macovei care l-a desființat. Dar asta e truism, pentru oamenii care au făcut școala primara pe bune.

 

In fine salut decizia ministrului Toader de a prelua proiectul de HG promovat anul trecut, cu ceva modificari in componenta comisiei și cu mărirea termenului de inventariere. Eu nu am putut avansa pentru ca in urma consultării in scris a CSM și ICCJ, ambele instituții au declinat sa desemneze reprezentanți in comisia de inventariere și nu am primit avizul lor institutional, conchide Raluca Pruna, pe Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22