Agentia rusa Sputnik transmite că Liviu Dragnea ar dori ca Ana Birchall sa fie premier

E.b. | 15.06.2017

Agenţia de presă rusă Sputnik, redacţia în Republica Moldova, anunţă joi că Liviu Dragnea va nominaliza o femeie ca premier, ”cu experinţă ca demnitar şi cu recunoaştere internaţională” şi o indică pe Ana Birchall ca fiind favorită.

Pe aceeași temă

 

 

"Femeie, om de partid cu experinta ca demnitar si cu recunoastere internationala", ar fi profiul acestei, care, scrie Sputnik, i s-ar potrivi Anei Birchall.

 

"Este o realitate faptul ca marele partid construit de Ion Iliescu si de Adrian Nastase a ajuns intr-o criza de valori - se poate spune chiar ca fenomenul s-a cronicizat", se arata in articolul publicat de Sputnik.md.

 

Potrivit sursei citate, presedintele PSD si-ar dori ca premier o femeie, lucru confirmat de numele vehiculate in presa - Lia Olguta Vasilescu si Carmen Dan, "doua dintre persoanele cele mai apropiate de Liviu Dragnea" si care "au dovedit multa constiinciozitate in indeplinirea dificilelor atributii ministeriale", dar care "nu dovedesc ca ar putea face fata primei functii din Executiv", pentru ca "nu au nici studiile necesare, nici prezenta lor in medii internationale nu a fost un succes".

 

"O alta varianta este experimentata Rovana Plumb, un politican inteligent, cu mare experienta, inclusiv in relatia cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, apartine unei generatii mai vechi a partidului, dar se pare ca, din cauza unor legaturi cu diversi lideri istorici nu este in vizorul autoritarului Liviu Dragnea, arata Sputnik.md.

 

Din informatiile Sputnik, alegerea lui Liviu Dragnea s-ar indrepta catre Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene in Guvernul Grindeanu. Pe frumoasa politiciana o recomanda inalta pregatire profesionala atat in Drept, cat si in Economie-Finante, experienta diplomatica, relatiile internationale extrem de active, precum si o excelenta cunoastere a limbii engleze.
 

 

 

"Ana, pionier, la sfarsitul clasei a IV-a, premianta si la dansuri populare"

 

 

Articolul este un adevarat elogiu adus Anei Birchall, fiind ilustrat ca deschidere cu o fotografie preluata de pe pagina de Facebook a acesteia, in care apare "Ana, pionier, la sfarsitul clasei a IV-a, premianta si la dansuri populare".

 

"Ana Birchall este o persoana culta, distinsa, dar si extrem de ambitioasa, in acelasi timp un excelent negociator, aceasta datorita anilor petrecuti la o importanta firma de avocatura din New York, dar si experinetei dobandite la MAE, la cabinetul premierului, in parlament sau ca ministru.

 

Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevarata lovitura pentru PSD, pentru ca ar oferi Romaniei poate cel mai bine pregatit premier de la Adrian Nastase incoace. In plus, Ana Birchall ar face o figura deosebita si ar reprezenta Romania la un nivel foarte inalt pe plan international", sustine autorul articolului, care este nesemnat.

 

La final, dupa cateva date biografice condimentate cu diverse trimiteri la legaturile Anei Birchall cu persoane si institutii din SUA, este subliniat faptul ca deputatul PSD are un CV "impresionant", care o recomanda pentru functia de premier.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22