Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministerul Apărării din Rusia: Este posibil ca liderul Statului Islamic să fi fost ucis
E.B. - - - -
2017-06-16
International
0

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviația rusă la 28 mai într-o suburbie din sudul orașului Raqqa.

 

Raqqa este capitala de facto a Statului Islamic în SiriaMinisterul Apărării din Rusia verifică această informație "prin diverse canale", relatează TASS, Reuters, AFP și EFE, preluate de Agepres.

 

La sfârșitul lunii mai, armata rusă a eliminat la periferia sudica a Raqqa o serie de înalți comandanți ai Statului Islamic, precum și aproximativ 30 comandanți de nivel mediu și 300 de luptători de rând, potrivit unui comunicat al ministerului.
Atacului aerian a avut loc în noaptea asupra unui post de comandă, unde avea loc o reuniune a liderilor Statului Islamic, care ar fi discutat în acel moment rutele de ieșire a jihadiștilor din Raqqa prin așa-numitul coridor sudic.

 

În urma unei lovituri efectuate de avioane de atac Su-35 și Su-34 au fost eliminați înalți comandanți ai grupării teroriste, care făceau parte din așa-numitul Consiliu militar al Statului Islamic, cei 300 de combatanți făcând parte din dispozitivul de securitate al liderilor jihadiști.
Printre liderii jihadiști uciși în atac s-ar număra și așa-zisul "emir" al Raqqa, Al-Masri, și șeful serviciului de securitate al ISIS.

 

Ministerul Apărării de la Moscova menționează în același comunicat că a informat în prealabil SUA cu privire la acest atac aerian de la periferia sudică a Raqqa. 

TAGS : Rusia Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi ucis verificare informatie grupare terorista
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
820
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22