Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump anulează acordul cu Havana, denunțând caracterul brutal al regimului Castro
E.B. - - - -
2017-06-17
International
0

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a anunțat anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014. "Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a spus Trump.


 

De la Miami, Trump a denunţat caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP, preluată de Agerpres.

 

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

 

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite.

 

"Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a mai spus el, deplângând suferințele cubanezilor "timp de aproape șase decenii".

 

"Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

 

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite. 


La rîndul său, Guvernul de la Havana a "denunțat" noile restricții în schimburile dintre Cuba și SUA anunțate vineri de Donald Trump, "reiterând" dispoziția sa de a continua "dialogul" angajat cu Washingtonul de la restabilirea relațiilor dintre cele două țări, transmite AFP.

 

Într-un comunicat difuzat la postul național de televiziune, Havana a "denunțat noile măsuri de înăsprire a embargoului" impus insulei din 1962, reiterând în același timp "dorința sa de a continua dialogul respectuos și cooperarea" angajate din 2015 cu Statele Unite. 

 

TAGS : Donald Trump SUA acord Havana denunt regim caracter brutal
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1017
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22