Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Portugalia: Cel putin 57 de morti intr-un incendiu. Carbonizati in propriile masini VIDEO
E.B. - - - -
2017-06-18
International
0

Un incendiu de padure care a sporit brusc in intensitate a facut cel putin 57 de morti si circa 59 de raniti, sambata, in regiunea Leiria, din centrul Portugaliei. "Cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o in ultimii ani, pe frontul incendiilor de padure", a spus, emotionat, premierul portughez.

 
 

Initial, prim-ministrul Antonio Costa, citat de AFP, a anuntat 24 de decese, spunand ca "Ne confruntam cu o teribila tragedie. Pentru moment, sunt confirmate 24 de decese, dar numarul mortilor ar putea sa mai creasca".

 

Focul a distrus unele locuinte din zona, iar la fata locului s-a deplasat in cursul noptii seful statului portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.


Ulterior, ministrul de Interne de la Lisabona a anuntat ca bilantul incendiului de vegetatie din Portugalia a crescut la 39 de morti. Majoritatea au murit in timp ce incercau sa fuga cu masinile din zona Pedrogao Grande, aflata la 50 de kilometri sud-est de Coimbra, potrivit Guvernului.

 

Dupa mai putin de o ora, bilantul incendiului de vegetatie din centrul Portugaliei, din regiunea Leiria, a crescut la 43 de morti si aproximativ 15 raniti.

 

"Din pacate, este, fara indoiala, cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o in ultimii ani, pe frontul incendiilor de padure", a spus, emotionat, premierul portughez Antonio Costa, care a mers la sediul Protectiei Civile din apropiere de Lisabona.

 

"Numarul victimelor ar putea creste in continuare", a spus el. "Prioritatea este salvarea persoanelor care ar putea fi inca in pericol", a adaugat premierul.

 

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne, Jorge Gomes, 22 de persoane au fost gasite carbonizate in masini blocate de flacari, in timp ce circulau pe drumul care leaga Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera. Alte trei au decedat in urma inhalarii de fum.

 

 

 

Oficialul a vorbit si de 16 raniti, dintre care 11 civili si cinci pompieri. Doi dintre ei se afla in stare grava.

 

In jurul pranzului, bilantul a ajuns la 57 de morti si 59 de raniti. Aproximativ 600 de pompieri de lupta cu flacarile, iar mai multe localitati au fost evacuate. De asemenea, mai multe sosele au fost inchise din motive de securitate.

 

"Norul de fum este foarte jos, ceea ce nu le permite elicopterelor si avioanelor de pompieri sa lucreze eficient (...), dar facem tot ce este posibil si imposibil pentru a stinge acest incendiu", a precizat secretarul de stat portughez pentru Afaceri Interne.

 

TAGS : Incendiu morti raniti portugalia padure carbonizati masini presedinte reactie
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1183
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22