Londra: Un mort și 8 răniți, după ce un vehicul a intrat cu viteza într-un grup de pietoni

E.b. | 19.06.2017

O persoană și-a pierdut viața și alte opt au fost rănite, după ce o camionetă a intrat în plin într-un grup de pietoni în nord-estul Londrei, în noaptea de duminică spre luni. Un vehicul a lovit mai mulți pietoni - "mai mulți răniți", a anunțat inițial poliția, care a operat o arestare.

Pe aceeași temă


 


UPDATE: Toate victimele atacului comis în noaptea de duminică spre luni cu ajutorul unei dube împotriva unor pietoni în apropiere de o moschee din Londra sunt "musulmani", a indicat un responsabil în antiterorism, Neil Basu, citat de AFP.

"Toate victimele fac parte din comunitatea musulmană", a indicat acesta într-o conferință de presă, precizând că poliția urmează să stabilească dacă decesul unui om la locul incidentului are legătură sau nu cu atacul, soldat cu 10 răniți.

 

"Atacul a avut loc în timp ce o persoană primea primul ajutor de la oamenii de acolo și, din păcate, a murit. Orice legătură de cauzalitate între moartea lui și atac va fi parte a anchetei", a afirmat Neil Basu, adăugând că este "prematur să tragem concluzia că moartea sa a rezultat în urma atacului".

 

El a reiterat ca evenimentul este tratat ca "atac terorist", iar șoferul dubei a fost arestat pentru "tentativă de omor".

 

Atacul a avut loc în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nord-estul Londrei, în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții.

 

UPDATE: Premierul britanic Theresa May a declarat luni că incidentul soldat cu un mort și zece răniți, după ce o camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee din nord-estul Londrei, este tratat de poliție ca un potențial atac terorist, relatează  Reuters, preluată de Agerpres.

 

"Poliția a confirmat că acesta este tratat ca un potențial atac terorist", a afirmat Theresa May. "Voi prezida o reuniune de urgență mai târziu în această dimineață", a adăugat ea, referindu-se probabil la o reuniune a comitetului de urgență al guvernului COBRA.

 

"Toate gândurile mele sunt îndreptate spre victime, familiile lor, iar serviciile de urgență sunt pe teren", a mai spus ea

 

Conform poliției, o unitatea sa de combatere a terorismului anchetează  acest caz, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

"Un bărbat și-a pierdut viața la locul" atacului și "opt răniți au fost conduși la trei spitale diferite", a indicat poliția într-un comunicat, adăugând că șoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost imobilizat de persoane aflate la fața locului și a fost apoi arestat.


Potrivit Reuters, doi răniți ușor au primit îngrijiri la fața locului și au fost lăsați să plece. Serviciul de ambulanță din Londra a confirmat acest bilanț.

 


Un vehicul a lovit mai mulți pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând "mai mulți răniți", a anunțat poliția, care a operat o arestare, transmitea AFP.

 

"Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni", a indicat poliția într-un comunicat. "Există un anumit număr de răniți" și "o persoană arestată", potrivit aceleiași surse.


Serviciul de ambulanță din Londra a anunțat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road.

 

 

 

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei.

 

"Am fost informați că o dubă a lovit credincioși în timp ce aceștia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre sunt cu victimele", se arată pe contul de Twitter al MCB.

 

 


 

 

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22