Iohannis pleaca in Germania. Se intalneste cu Merkel si presedintele Steinmeier

E.b. | 19.06.2017

Presedintele Klaus Iohannis pleaca luni la Berlin pentru o vizita in Republica Federala Germania in care se va intalni pe 19 iunie cu cancelarul Angela Merkel si presedintele Frank-Walter Steinmeier. Iohannis va sustine o conferinta de presa comuna cu Merkel.

Pe aceeași temă

 

 

Klaus Iohannis va discuta cu demnitarii germani despre relatiile bilaterale "cu caracter strategic", dar si despre principalele subiecte pe agenda europeana si internationala. In urma cu o saptamana, Iohannis s-a intors dintr-o vizita la Washington, unde a discutat cu presedintele american Donald Trump inclusiv despre Uniunea Europeana, intr-un context al relatiilor tensionate dintre SUA si UE

 

Presedintele Iohannis va participa ca invitat de onoare la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului si expulzarii, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, in data de 20 iunie. Cu aceasta ocazie, Presedintele Romaniei va sustine principala alocutiune din cadrul ceremoniei.

 

Presedintele Klaus Iohannis va mai participa, in cadrul vizitei, la sediul Ambasadei Romaniei la Berlin, la doua momente simbolice.

 

Primul eveniment este dedicat aniversarilor din cadrul relatiei bilaterale din acest an, marcate printr-o expozitie fotografica si documentara cu titlul "50-25-10: Romania - Germania - Uniunea Europeana. Trei repere intr-o istorie comuna", care va fi inaugurata de presedintele Romaniei.   

 

In cadrul celui de-al doilea moment va avea loc inmanarea Ordinului "Sfantul Gheorghe", decernat la data de 3 februarie 2017 de catre Balul Operei Semper din Dresda, eveniment la care Iohannis nu a participat.

 

Reamintim ca in acest an se implinesc 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice la nivel de ambasada, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea si parteneriatul in Europa dintre Romania si Germania, precum si 10 ani de la aderarea Romaniei la UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22