Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările atribuite lui Kovesi
E.B. - - - -
2017-06-19
Actualitate Interna
0

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară și atribuite procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

  

El a precizat luni că sesizarea a fost înregistrată la Direcția de Inspecție judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare, conform Agerpres.

 

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiției, a afirmat luni că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adăugând că va apela la Inspecția Judiciară pentru acest lucru.

 

"Am auzit și eu aseară în spațiul public această dezbatere, această controversă destul de puternică, destul de intensă cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi. Ca ministru al Justiției nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor, veridicitatea conținutului acelor înregistrări. Ce pot să fac eu ca ministru al Justiției (...) vom sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări", a declarat Tudorel Toader, la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

 

El a adăugat că, dacă Inspecția Judiciară nu are instrumentele, posibilitatea verificării autenticității înregistrărilor și conținutului acestora, atunci se vor găsi celelalte soluții legale procedurale, inclusiv expertizele tehnice.

 

Cu privire la o eventuală chemare a procurorului-șef al DNA pentru lămuriri, Toader a precizat că ministrul Justiției nu face anchetă.

 

Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție, a precizat duminică seară că înregistrarea apărută în spațiul public, în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ''să ajungă la premier'', conține fragmente între care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conținutul celor spuse.

 

''Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse'', a declarat purtătorul de cuvânt al DNA, conform Agerpres.

 

O înregistrare în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ''să ajungă la premier'' a fost difuzată duminică de România TV.

 

Dosarul ar fi legat de o fraudă cu 967 de case naționalizate, în care primarul Timișoarei Nicolae Robu și fostul edil al municipiului Gheorghe Ciuhandu au fost puși sub acuzare

TAGS : Kovesi DNA inregistrari Inspectia judiciara verificari abateri disciplinare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
757
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22