Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Senatul și Camera Deputaților, paralizate de bătălia lui Dragnea împotriva lui Grindeanu
Dora Vulcan - - - -
2017-06-19
Actualitate Interna
0

Deși a putut convoca Parlamentul duminica pentru bătălia sa personală de partid dusă cu Grindeanu, marioneta de la Palatul Victoria care a refuzat să mai facă frumos în fața lui, Dragnea a anulat pur și simplu activitatea Senatului și a Camerei Deputaților din cauza acestui conflict care a dus țara în criză.

 

 Nu pentru că erau extenuați - el și coledzii - ci pentru că lucruri importante pentru negocierea votului la moțiune trebuia să fie discutate în comisii.

 

Ambele sedinte de plen din Parlament programate pentru luni, de la ora 16.00, au fost anulate cu doua ore inainte sa inceapa, motivul oficial fiind ca ar trebui sa lucreze comisiile parlamentare pentru a exista rapoarte pentru mai multe acte normative. P

 

 

Numai că lucrurile nu stau așa, pentru că plenul Senatului insa avea deja o ordine de zi cu proiectel legislative pentru dezbatere si vot..

 

 

Vicepresedintele Senatului Mihai Gotiu (USR) a acuzat coalitia PSD-ALDE ca pune prioritatile de partid in fata prioritatii nationale prin anularea sedintei de plen, potrivit Agerpres.

 

 

 "Suntem in fata unei noi actiuni a aliantei de la putere PSD-ALDE, care au schimbat prioritatile si au pus prioritatile lor interne de partid in fata prioritatii nationale. Au schimbat programul Parlamentului, s-a anulat plenul de astazi (luni - n.r.). S-a anulat sesiunea de intrebari si interpelari pentru maine dimineata. Zic eu, si consideram noi, ca sa poata sa aiba timp sa isi rezolve problemele interne. E drept ca au apelat la colegii de la UDMR ca sa faca aceasta propunere, ceea ce cred ca ne da de gandit si asupra a ceea ce a decis si ceea ce va face UDMR miercuri", a spus Goțiu luni, la finalul Biroului permanent al Senatului.

 

Potrivit celor de la USR, motivul invocat de reprezentantii PSD si ALDE a fost ca si in saptamanile anterioare nu ar fi fost activitate in plen marti dimineata si ca luni dupa-amiaza pot lucra mai multe comisii parlamentare, astfel incat marti sa existe rapoarte pentru mai multe acte normative.

 

Si plenul Camerei a fost anulat. Potrivit programului, in zilele de luni deputatii dezbat de la ora 16.00 doar proiecte cu propunere de respingere, iar de la ora 17.00 au sesiunea de intrebari si interpelari. Plenul cu vot final de marti a ramas in program si se va tine maine.

 

Anularea programului plenului de luni are loc in contextul in care se poarta negocieri inaintea votului pe motiunea de cenzura de miercuri impotriva lui Sorin Grindeanu.

 

TAGS : parlament psd dragnea criza guvernare paralizare parlament guvern grindeanu
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1021
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22