Parlamentarii PSD din Transilvania s-au revoltat fata de intelegerea intre Dragnea si UDMR

E.b. | 20.06.2017

Intelegerea politica pe care Liviu Dragnea a negociat-o luni dupa-amiaza cu UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura a inflamat spiritele in filialele PSD din Transilvania.

Pe aceeași temă

 

 

Parlamentarii PSD din Hunedoara, Alba, Cluj și Mureș ar fi subliniat în mod cert că nu sunt de acord ca ziua de 15 martie să devină, prin lege, zi națională a comunității maghiare, potrivit surselor citate de Actual de Cluj.

 

Potrvit surselor Actual de Cluj,  parlamentarii PSD care s-au exprimat vehement contra “legilor maghiarizării” sunt Horia Nasra (deputat), Cornel Itu (deputat), Cristina Burciu (deputat), Vasile Ilea (senator) – PSD Cluj; Doina Pană (deputat), Vasile Daniel Suciu (deputat), Ioan Deneş (senator) – PSD Bistriţa-Năsăud; Laurenţiu Nistor (deputat), Natalia-Elena Intotero (deputat), Ilie Toma(deputat), Petru-Sorin Marica (deputat), Cornel-Cristian Resmeriţă (senator), Viorel Salan (senator) – PSD Hunedoara.

 

Pe de alta parte, conform HotNews, surse din PSD sustin ca mai multi parlamentari PSD i-ar fi cerut imperativ marti dimineata lui Dragnea sa renunte la concesiile majore promise UDMR.

 

O altă propunere respinsă de parlamentarii adeleni se referă la diminuarea pragului de reprezentare a minorităților în instituțiile administrative de stat, de la 20% la 10%, mai scrie Actual de Cluj.

 

 

*********************
 

 

Primul parlamentar PSD din Ardeal care a reactionat public este Corneliu Buicu /Targu Mures/, presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor), care a scris pe pagina sa de Facebook

 

Dragi prieteni, Dragi cunoscuți sau necunoscuți,
De cand fac politica, mi s-au pus in cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care "au ochi de vazut, vad"
In calitate de deputat de Mures va spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!
Cu mâna pe Constituție si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta:
"Jur credinţă patriei mele România;
Jur să respect Constituţia şi legile ţării;
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României;
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor;
Aşa să mă ajute Dumnezeu.

 

Şi Doina Pană, deputat PSD de Bistriţa-Năsăud, a scris pe Facebook

 

Dragi prieteni,
De cand fac politica, mi s-au pus in carca, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea ca cei care " au ochi de vazut, vad"
Deja e mult prea mult!
N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!!!

 

 

Ioan Rus, influent lider al filialei Cluj din PSD, ar fi protestat extrem de puternic fata de intentia lui Dragnea de a oferi UDMR concesiile negociate luni.

 

Marti la pranz, negocierile dintre PSD si UDMR s-au blocat, dupa ce PSD a scos de pe ordinea de zi a sedintelor proiectele UDMR, pe care tot PSD le pusese in circuit rapid ieri, cand Dragnea negocia cu Kelemen Hunor

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22