Curtea Supremă respinge cererea de emitere a unui nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghiță

Dora Vulcan | 22.06.2017

Curtea Supremă a respins, joi, definitiv propunerea procurorilor DNA Ploiesti de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, in dosarul cunoscut sub numele "Ghita-Ponta-Blair".

Pe aceeași temă

 

 

 

 Un judecator de la instanta suprema decisese, pe data de 6 iunie, emiterea unui mandat pe numele lui Sebastian Ghita in acest dosar, insa fostul deputat a facut contestatie, admisa joi de un alt complet de judecata de la Inalta Curte. Decizia de joi este definitiva, scrie Agerpres.

 

Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa, unul dat de Inalta Curte si unul de Curtea de Apel Ploiesti. Fostul deputat se afla in prezent in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.

 

Sebastian Ghita a fost eliberat, in luna mai, din arestul Politiei de la Belgrad in schimbul unei cautiuni de 200.000 de euro. El are obligativitatea de a nu parasi capitala Serbiei si de a se prezenta la politie la datele de 1 si 15 ale fiecarei luni pana la solutionarea dosarului ce i-a fost deschis in instanta pentru utilizarea unei identitati false. Sebastian Ghita le-a declarat judecatorilor sarbi ca nu este de acord cu cererea de extradare formulata de Ministerul Justitiei din Romania intrucat 'este persecutat politic'.

 

In dosarul cunoscut sub numele 'Ghita-Ponta-Blair', fostul deputat este cercetat pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect si instigare la savarsirea infractiunii de spalare a banilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22