UDMR, dispus să susțină un guvern PSD-ALDE dar se teme de atmosfera ”antimaghiară”

Dora Vulcan | 23.06.2017

Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că pactul de colaborare parlamentară semnat cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, semnat pentru 4 ani, lasă posibilitatea susținerii unui guvern al coaliției, dar fără ca „atmosfera antimaghiară să crească”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Liderul UDMR a făcut precizări despre relația cu PSD și ALDE într-un interviu pentru cotidianul în limba maghiară Kronika, iar un fragment din acesta a fost postat și pe pagina de Facebook a lui Kelemen Hunor.

 

 

„Înțelegerea noastră cu coaliția condusă de PSD este pentru patru ani, sub condiția că vom analiza situația după fiecare sesiune parlamentară și vom decide cum procedăm în continuare. Dacă nu vrem să rămânem blocați cu cele 6,5 procente ale noastre, trebuie să avem un dialog cu cineva. În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. Pe de altă parte, trebuie să ducem lucrurile mai departe pentru a nu renunța la niciunul din obiectivele comunității”, a precizat Hunor, citat de Digi 24.

 

În același interviu, liderul UDMR spune că partidele la putere nu au respins radical solicitările Uniunii, astfel că sunt șanse ca unele dintre acestea să se materializeze în următoarea sesiune parlamentară. Modificările care ar permite extinderea folosirii limbii maghiare ar putea fi discutate chiar în septembrie.

 

De asemenea, Kelemen Hunor a arătat că o decizie oficială cu privire la votul de învestire a unui nou Guvern PSD-ALDE va fi luată săptămâna viitoare.

 

 

foto Biro Istvan

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22