Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Putin spune că activitatea sa în KGB a fost legată de spionaj, practicat doar de cei „aleşi“
E.B. - - - -
2017-06-24
International
0

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a povestit că activitatea sa în cadrul KGB-ului Uniunii Sovietice era legată de spionaj.

  

El a transmis urări agenților sub acoperire care activează în prezent, conform RIA Novosti, preluată de Agerpres.

 

"Toată activitatea mea în organele de securitate externă ale URSS era legată nu pur și simplu de Serviciul de Informații, ci tocmai de spionajul ilegal", a declarat Putin pentru postul de televiziune Rossia 1.

 

Potrivit lui Putin, spionii sub acoperire "sunt oameni deosebiți, de calitate specială, cu convingeri speciale, cu un tip de caracter special".

 

"Să renunți la viața de zi cu zi, să renunți la apropiații tăi, la cei dragi și să părăsești țara pentru mulți-mulți ani, să-ți dedici viața patriei - nu poate oricine. Acest lucru este pe măsura doar a celor aleși. Spun aceasta fără niciun fel de exagerare. Tocmai cu o astfel de atitudine față de lucrurile care trebuie făcute, față de țară, față de poporul lor trăiesc agenții sub acoperire. Ei sunt oameni speciali", a spus Putin, cu prilejul a 95 de ani de la înființarea departamentului "S" al Serviciului de Informații Externe (SVR, Slujba Vneșnei Razvedki), departament ce se ocupă de spionajul ilegal.

 

Între 1985-1990, Vladimir Putin a lucrat pe linia KGB la Dresda (Germania), în calitate oficială de director al Casei Prieteniei URSS-RDG, precizează agenția de presă rusă

 

TAGS : Putin Rusia spionaj KGB alsi spioni acoperire urari
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1527
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22