Preşedintele Maduro denunţă un ”atac terorist”, după ce Curtea Supremă a fost atacată

I.g. | 28.06.2017

Un elicopter poliţist a aruncat grenade peste clădirea Curţii Supreme din Venezuela, într-un incident denunţat de către preşedintele Nicolas Maduro drept un ”atac terorist” la Caracas. Curtea Supremă a avut un rol esențial în actuala criză politică, luând decizii în favoarea extinderii puterilor preşedintelui şi a limitării legislativului controlat de opoziţie, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

Nicolas Maduro (54 de ani), care a rămas la putere în ciuda a trei luni de proteste violente şi a disidenţei din propriul executiv, a precizat că elicopterul a tras focuri de armă spre clădirea judiciară şi a aruncat mai multe grenade. Martorii au auzit mai multe bubuituri în zona centrală a Caracas, în apropierea Curţii Supreme, după care elicopterul poliţist a zburat deasupra ministerului de Interne. Nu a fost înregistrată nicio victimă în urma incidentului din Caracas.

 

”Mai devreme, decât mai târziu, vom captura acel elicopter şi pe cei care se află în spatele acestui atac terorist asurpa instituţiilor ţării. Exista activitate socială la Curtea Supremă. Puteau să fie zeci de morţi”, a declarat preşedintele Maduro. Opoziția a lansat apeluri repetate la adresa forţelor de securitate, pentru a nu se mai supune ordinelor venite de la preşedinte, pe care l-au catalogat drept un dictator criminal. Există speculaţii pe reţelele de socializare că acest ”atac” a fost orchestrat de către regim, pentru a justifica o represiune a Adunării Naţionale.

 

Circa douăzeci de parlamentari au acuzat că sunt asediaţi de nişte grupări pro-guvernamentale în clădirea legislativului de la Caracas. Anterior, Maduro a declarat că susţinătorii săi se vor înarma, dacă guvernarea socialistă este răsturnată violent de către opoziţia, care protestează în stradă din aprilie. Până la 75 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment în protestele din Venezuela, scrie News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22