Leonardo Badea, votat preşedinte al ASF. Ex-soțul Olguței Vasilescu, prim-vicepreşedinte

I.g. | 28.06.2017

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat, miercuri, cu majoritate de voturi, de plenul Parlamentului, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). În aceeaşi şedinţă, a fost votat şi Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF.

Pe aceeași temă

 

Leonardo Badea a fost ales preşedinte al ASF cu 321 voturi ”pentru” şi 38 voturi ”împotrivă”, în vreme ce Wlassopol a primit 338 voturi ”pentru” şi 21 voturi ”împotrivă”.

 

Leonardo Badea a declarat, la finalul audierii de luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect: „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”.

 

În privința intențiilor pe care le are cu polițele RCA, Badea a precizat că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenţia noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi să protejăm interesele consumatorilor. Adică, să ţină cont de toate elementele de calcul, ne referim că această poliţă nu trebuie să cuprindă în ea sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formulă de calcul”, a arătat deputatul PSD, citat de News.ro.

 

Postul de preşedinte al ASF a rămas vacant după revocarea din funcţie a lui Mişu Negriţoiu, pe 11 mai, în urma aprobării de către Parlament a unui raport prin care acestuia i se imputa modul în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016. Potrivit raportului din octombrie 2016, Negriţoiu nu a mai îndeplinit condiţiile prevăzute în legea de funcţionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotărât să înainteze plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului propunerea de revocare a lui din funcţia de preşedinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, având sprijinul PSD. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22