Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ciolacu, vicepremierul fără portofoliu, s-a fotografiat cu teroristul Omar Hayssam
Dora Vulcan - - - -
2017-06-28
Actualitate Interna
0

Marcel Ciolacu a participat la o partidă de vânătoare alături de Omar Hayssam, din Muntii Buzaului in anul 2002, în perioada în care prefect al județului Buzăru era Ion Vasile, a cărui prietenie cu Hayssam era de notorietate.

 

 

 

 Marcel Ciolacu a fost implicat, de-a lungul timpului, in doua mari scandaluri care au iesit la iveala la mai multa vreme dupa ce au avut loc.

 

Unul dintre acestea se refera la participarea sa la o partida de vanatoare alaturi de Omar Hayssam, care s-ar fi petrecut in Muntii Buzaului in anul 2002. La acea vreme, prefect al judetului Buzau era presedintele PSD Buzau Ion Vasile, a carui amicitie cu Omar Hayssam era de notorietate, Hayssam fiind si proprietarul celei mai mari fabrici de lemn de pe Valea Buzaului, Foresta Nehoiu. Ciolacu, care era mana dreapta a lui Ion Vasile, apare intr-o fotografie alaturi de Omar Hayssam si de seful Directiei Silvice Buzau, Cornel Pitis. Marcel Ciolacu a sustinut ca grupul care s-a fotografiat alaturi de sirian cuprindea mai multi oameni, insa fotografia care a fost livrata in spatiul public a fost editata, scrie ziare.com.


 

 

 

Un alt scandal in care a fost implicat Marcel Ciolacu este cel legat de URBIS SERV, societate care apartine Consiliului Local Municipal Buzau si care se ocupa cu ingrijirea strazilor si spatiilor verzi. Ciolacu a condus Urbis Serv intre mai 2007 - iulie 2008, perioada in care este acuzat ca ar fi semnat un contract de asfaltare a unor strazi din municipiul Buzau cu firma Mecan Construct, care apartinea unui fost consilier judetean PSD, Dumitru Dobrica, contract pe care Curtea de Conturi Buzau l-ar fi declarat ilegal in urma unui control din 2009.

 

Marcel Ciolacu are 49 de ani, este casatorit si are un copil.

 

 

 

***

 

 

Ciolacu a fost, de-a lungul timpului, consilier local, consilier judetean, dar si prefect interimar intre lunile noiembrie si decembrie 2005, atunci cand prefectul in functie, fostul senator Ion Vasile, s-a autosuspendat pentru a putea candida la Parlament.

 

Intre anii 2008 - 2012, Marcel Ciolacu a fost viceprimar al municipiului Buzau, iar in anul 2012 a castigat primul mandat de deputat, fiind ales in Colegiul uninominal 7 care cuprindea municipiul Buzau si patru comune adiacente, invingandu-l la scor pe deputatul Cezar Preda.

 

In anul 2013, Marcel Ciolacu a fost desemnat consilier onorific al lui Victor Ponta, iar la inceputul lui 2015 a devenit secretar al Camerei Deputatilor, functie pe care o ocupa si in prezent.

 

Din 2017, este lider de grup al deputatilor PSD.

 

Ce pregătire de excepție îl recomandă pentru așa o carieră?  Ciolacu a absolvit in 1995 Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti si are un masterat in managementul finantelor publice, obtinut in 2012 la SNSPA.

TAGS : guvern mihai tudose marcel ciolacu vicepremier fara portofoliu omar hayssam
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3269
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22