Ciolacu, vicepremierul fără portofoliu, s-a fotografiat cu teroristul Omar Hayssam

Dora Vulcan | 28.06.2017

Marcel Ciolacu a participat la o partidă de vânătoare alături de Omar Hayssam, din Muntii Buzaului in anul 2002, în perioada în care prefect al județului Buzăru era Ion Vasile, a cărui prietenie cu Hayssam era de notorietate.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Marcel Ciolacu a fost implicat, de-a lungul timpului, in doua mari scandaluri care au iesit la iveala la mai multa vreme dupa ce au avut loc.

 

Unul dintre acestea se refera la participarea sa la o partida de vanatoare alaturi de Omar Hayssam, care s-ar fi petrecut in Muntii Buzaului in anul 2002. La acea vreme, prefect al judetului Buzau era presedintele PSD Buzau Ion Vasile, a carui amicitie cu Omar Hayssam era de notorietate, Hayssam fiind si proprietarul celei mai mari fabrici de lemn de pe Valea Buzaului, Foresta Nehoiu. Ciolacu, care era mana dreapta a lui Ion Vasile, apare intr-o fotografie alaturi de Omar Hayssam si de seful Directiei Silvice Buzau, Cornel Pitis. Marcel Ciolacu a sustinut ca grupul care s-a fotografiat alaturi de sirian cuprindea mai multi oameni, insa fotografia care a fost livrata in spatiul public a fost editata, scrie ziare.com.


 

 

 

Un alt scandal in care a fost implicat Marcel Ciolacu este cel legat de URBIS SERV, societate care apartine Consiliului Local Municipal Buzau si care se ocupa cu ingrijirea strazilor si spatiilor verzi. Ciolacu a condus Urbis Serv intre mai 2007 - iulie 2008, perioada in care este acuzat ca ar fi semnat un contract de asfaltare a unor strazi din municipiul Buzau cu firma Mecan Construct, care apartinea unui fost consilier judetean PSD, Dumitru Dobrica, contract pe care Curtea de Conturi Buzau l-ar fi declarat ilegal in urma unui control din 2009.

 

Marcel Ciolacu are 49 de ani, este casatorit si are un copil.

 

 

 

***

 

 

Ciolacu a fost, de-a lungul timpului, consilier local, consilier judetean, dar si prefect interimar intre lunile noiembrie si decembrie 2005, atunci cand prefectul in functie, fostul senator Ion Vasile, s-a autosuspendat pentru a putea candida la Parlament.

 

Intre anii 2008 - 2012, Marcel Ciolacu a fost viceprimar al municipiului Buzau, iar in anul 2012 a castigat primul mandat de deputat, fiind ales in Colegiul uninominal 7 care cuprindea municipiul Buzau si patru comune adiacente, invingandu-l la scor pe deputatul Cezar Preda.

 

In anul 2013, Marcel Ciolacu a fost desemnat consilier onorific al lui Victor Ponta, iar la inceputul lui 2015 a devenit secretar al Camerei Deputatilor, functie pe care o ocupa si in prezent.

 

Din 2017, este lider de grup al deputatilor PSD.

 

Ce pregătire de excepție îl recomandă pentru așa o carieră?  Ciolacu a absolvit in 1995 Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti si are un masterat in managementul finantelor publice, obtinut in 2012 la SNSPA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22