Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Insolvența, pedepsită în noul program de guvernare. Autorul ei, trecut pe tușă mulți ani
Dora Vulcan - - - -
2017-06-29
Actualitate Interna
1

Dreptul cetățenilor de a înființa societăți comerciale va fi aprig restrâns de noul guvern. Potrivit programului de guvernare depus joi de Tudose la Parlament apare o prevedere stranie care interzice, pe o perioadă nedefinită, înființarea unei societăți după 2 ani de insolvență.

 

 

 

Noul program de guvernare, cu care a ajuns Tudose în Parlament, este demolator pentru inițiativa privată. Printre multe alte prevederi halucinante, se află și cea potrivit căreia se restrânge dreptul unei persoane de a înființa firme private. Mai precis: cel care timp de doi ani s-a aflat în insolvență nu va mai avea dreptul de a înființa o firmă. Formularea însă este și dușmănoasă și abulică în același timp; nu este precizată perioada în care acesta va fi trecut pe tușă.

 

"Legea 31 / 1990 o vom modifica astfel incat o persoana sa nu mai poata infiinta o societate un anumit numar de ani dupa 2 insolvente".

 

Formularea este foarte vaga, nefiind clar in ce calitate (asociat, administrator) ar urma sa fie pedepsiti cetatenii cu doua insolvente la activ. De asemenea, nu e specificata clar perioada de timp pe care va opera interdictia, avertizează Hotnews.ro.

 

Tot in programul de guvernare se arata ca va fi modificata legea insolventei "cel tarziu pana la 1 noiembrie 2017 a.i. o firma sa nu poata ramane in faliment mai mult de 2 ani sau daca nu-si respecta planul de conformare pe o perioada mai mare de 6 luni".

TAGS : guvern tudose program guvernare insolventa sanctiune
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
?????? 2017-06-29
Care considerați că ar mai fi rolul legii insolvenței, referitor la obligațiile către stat, dacă s-ar impozita cifra de afaceri ? Considerați că fiscalitatea romnească ar putea fi "redusă" la impozitarea cifrei de afaceri ? Remarcați că rolul legii insolvenței ar fi în interesul "preponderent" al mediului de afaceri ?
Total 1 comments.
1898
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22