Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Bursa de la București, pe scădere. Leul, pierderi față de euro. Se vorbește de colaps economic
Dora Vulcan - - - -
2017-06-29
Actualitate Interna
0

Bursa de Valori Bucuresti consemneaza joi scaderi de cateva procente, in ciuda evolutiei altor piete europene iar leul s-a depreciat fata de euro cu circa jumatate de procent. Brokerii spun ca indicii BVB au intrat pe rosu din cauza declaratiei ministrului de finante privind desfiintarea Pilonului II de pensii private.

 

 

 

 Bursa de Valori Bucuresti consemneaza joi scaderi de cateva procente, in ciuda evolutiei altor piete europene iar leul s-a depreciat fata de euro cu circa jumatate de procent. Brokerii spun ca indicii BVB au intrat pe rosu din cauza declaratiei ministrului de finante privind desfiintarea Pilonului II, scrie Hotnews.ro.

 

UPDATE 16.06 Un trader al unei banci straine ce activeaza la Bucuresti a declarat pentru Reuters ca aceste evolutii sunt provocate de anunturile privind schimbarile fiscale si inchiderea Pilonului II. “In aceste conditii, colapsul economic este aproape”, a spus traderul.

 

Momentul publicarii acestei stiri, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti consemneaza o scadere de peste 3%.

 

Evolutia este divergenta fata de alte burse din regiune. 

 

Principalul indice al bursei ungare are la aceasta ora o scadere de doar 0,1%, indicele bulgar Sofix are un avans de 0,73% iar principalii indici de pe piata poloneza erau aproape stationari.

 

"Principalul motiv al scaderii bursei cred ca este stirea legata de desfiintarea Pilonului II. Fondurile au participatii pe bursa, daca vor trebui sa dea banii inapoi vor trebui sa vanda activele. Alt motiv nu vad, mai ales ca bursele europene sunt stabile. Este greu de estimat ce impact va avea pe termen mediu, va depinde de informatiile care vor aparea pe parcurs", a declarat, pentru News.ro, brokerul Adrian Simionescu.

 

De asemenea, leul a pierdut circa 0,5% din valoare, cursul euro/leu urcand de la 4,55 unitati la 4,5740 unitati in jurul orei 15.25.

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3592
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22