Germania: amenzi uriașe pentru știrile false și discursul urii de pe rețelele sociale

Dora Vulcan | 30.06.2017

Parlamentul german a adoptat o lege in lupta impotriva discursului urii pe retele de socializare despre care unii critici afirma ca ar putea avea consecinte negative asupra libertatii de exprimare online.

Pe aceeași temă

 

 

 

Textul, adoptat vineri, intenționează să consolideze limitele impuse in prezent liberei exprimari, inclusiv pe cele mai vechi cu privire la negarea Holocaustului, relateaza Associated Press, preluată de ziare.com.

 

Intre alte masuri, textul prevede amendarea site-urilor de socializare cu pana la 50 de milioane de euro, in cazul in care acestea nu indeparteaza continuturi ilegale in decurs de o saptamana - inclusiv "stiri false" defaimatoare.

 

Ministrul Justitiei, Heiko Maas, a argumentat ca retelele din domeniul social media nu au reusit sa impiedice ca site-urile lor sa fie folosite cu scopul raspandirii unor opinii care agita spiritele si stiri false.

 

Experti in domeniul drepturilor omului si companii de Internet denunta faptul ca aceasta lege risca sa conduca la o privatizare a cenzurii si poate avea un efect inspaimantator asupra libertatii de exprimare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22