Mars de protest: «Impreuna salvam tara de corupti». Victoriei-Romana-Unirii-Parlament VIDEO

E.b. | 02.07.2017

Un mars de protest pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Parlament - Curtea Constitutionala a Romaniei, sub deviza „Impreuna salvam tara de corupti", s-a desfasurat duminica, incepand cu ora 19:00, in Bucuresti.

Pe aceeași temă

 
 

 

UPDATE: În ciuda ploii persistente, demonstranții au parcurs traseul anunțat Piața Victoriei - Piața Romană - Piața Universității - Piața Unirii - Parlament - Curtea Constituțională, scandând lozinci precum "PSD-PNL, aceeași tâmpenie", "Dragnea, nu uita, România nu te vrea", "Nu vă fie frică, țara se ridică", "Hoții, hoții", "Ce vrem noi e și pentru voi", "Ieșiți din casă dacă vă pasă", "Nu vrem să fim o nație de hoți", "Veniți, salvăm toată România", "DNA să vină să vă ia". 

 

UPDATE: 22.45.Marșul "Împreună salvăm țara de corupți", la care au participat circa 1.000 de persoane, majoritatea tineri, dar și bătrâni și copii, foarte mulți pe biciclete, s-a încheiat duminică seara, în Piața Francofoniei. 

 

UPDATEPeste 1000 de persoane au trecut de Piaţa Romană şi se îndreaptă către Universitate, pentru a ajunge în marş la Palatul Parlamentului. Pentru că a început să plouă, numărul protestatarilor s-a redus

  

UPDATE:Toţi  cei care au pornit în marş din Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană au cântat imnul României şi s-au îndreapt spre Piaţa Universităţii, pentru ca, apoi, să ajungă la Parlament.

 

UPDATE: Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta faţă de noul program de guvernare şi de instalarea Guvernului Tudose. Şi la Iaşi, peste 25 de persoane au ieşit în stradă, cerând demisia Guvernului.

 

Corupţia şi impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu au scos, din nou, oamenii în Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

 

Manifestanţii scandează "DNA sa vină să vă ia", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Ce vrem noi e si pentru voi". Ei protestează faţă de "enorma dezamăgire" reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar şi faţă de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României (CCR), precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.

 

Mobilizarea pentru marsul de protest s-a facut pe paginile de Facebook ale comunitatilor Coruptia ucide si 600000 pentru Rezistenta.

 

Aproximativ 1.000 de persoane sunt in acest moment in Piata Victoriei, urmand sa porneasca in mars spre Curtea Constitutionala.

 

 

Programul propus pentru mars:

 

Intalnire Piata Victoriei - ora 19:00
Plecare in Mars - ora 20:00 sau 20:30
Piata Victoriei
Piata Romana
Piata Universitatii
Parlament
Curtea Constitutionala a Romaniei
Un reprezentant #rezistenta va da startul.

 

Ce spun initiatorii marsului de protest pe pagina de Facebook a evenimentului:

 

Daca ramanem pasivi si nu luam atitudine la ceea ce se intampla in jurul nostru, vom pierde definitiv razboiul pe care l-am dus cu coruptia cel putin in ultimele 5 luni.

 

 

 

 

Deciziile Curtii Constitutionale ne revolta:


-    a hotarat ca desfiintarea notiunii de conflict de interese pentru functionarii publici si inlocuirea ei cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane" este constitutionala;
-    a desfiintat infractiunea de tentativa la abuz in serviciu;
-    a obligat Parlamentul sa puna prag la abuzul in serviciul, incalcandu-si grav atributiile;
-    a publicat o hotarare prin care cenzureaza publicarea opiniilor concurente ale judecatorilor!
Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civila trebuie sa se trezeasca si sa protesteze!

 

Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enorma dezamagire pentru societatea civila. Cu totii aveam alte asteptari dupa ce Presedintele Iohannis mentionase calitatile pe care le asteapta de la persoana propusa pentru aceasta functie: sa fie o persoana integra, fara probleme penale si cu anvergura profesionala necesara pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizari in guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat si banuit chiar in interiorul propriului partid ca are legaturi cu serviciile secrete. Sa amintim ca Presedintele a afirmat la finalul anului trecut ca "politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispara din politica"!

 

Sa nu uitam ce anume ne-a scos pe toti in strada incepand cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 data noaptea ca hotii, dar si tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curand am inceput sa fim mai constienti. Nu mai vrem hotie, minciuna, sfidare, aroganta, incompetenta si coruptie! Ne dorim o clasa politica curata si onesta, care sa lucreze pentru cetateni, nu doar in interes personal, o clasa politica bazata pe meritocratie si valori morale, valori europene. Lupta noastra nu trebuie sa inceteze, pentru ca doar impreuna putem salva tara de corupti! De aceea, iesim din nou in strada in numar mare si te asteptam alaturi de noi!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22