Kremlin: Răbdarea Rusiei, la limită față de închiderea sediilor diplomatice ruse

Dora Vulcan | 03.07.2017

Răbdarea Rusiei a atins limita de jos față de tergiversarea de către Washington a situației sediilor diplomatice ruse închise de fostul presedinte american Barack Obama, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Întrebat dacă Moscova va lua măsuri similare după întâlnirea dintre președinților rus și american, Dmitri Peskov a spus că această problemă ține de competența Ministerului de Externe.

 

Moscova așteaptă din partea Washingtonului explicații în scris despre modul în care partea americană intenționează să rezolve criza care a apărut din cauza scandalului legat de sediile diplomatice ruse în Statele Unite ale Americii, a scris presa rusă săptămâna trecută.

 

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, ex-președintele Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie, pe lângă expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, și închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland.

 

Președintele Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington înainte de a lua o hotărâre. Dar după venirea președintelui Donald Trump la Casa Albă problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova amenințând în repetare rânduri cu măsuri de represalii simetrice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22