Tudose și-a trecut Delta Dunării în subordine prin OUG, încă din prima ședință de guvern

Dora Vulcan | 03.07.2017

Tudose a mutat Delta Dunării de la Ministerul Mediului în subordinea Secretariatului General al Guvernului, transfer oficializat în chiar prima ședință a guvernului de vineri și disimulat într-o Ordonanță de Urgență de modificare și completare a mai multor acte normative, scrie cursdeguvernare.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

SGG, instituție aflată în subordinea directă a premierului, este condus de Mihai Busuioc, unul din oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Busuioc a fost demis din funcție de Sorin Grindeanu când a încercat să blocheze venirea lui Victor Ponta în guvern.Reinstalarea lui Busuioc în fruntea SGG a fost prima măsură decisă de Mihai Tudose, joi seara, după depunerea jurământul de învestitură a guvernului la Cotroceni.

 

 

Politica știucii

 

Delta Dunării a fost permanent în atenția clasei politice și a ”afaceriștilor” asociați puterii. Guvernatorul Deltei a fost impus mereu pe criterii politice.

 

Ultimul guvernator, Grigore Baboianu, a fost schimbat din funcție după ce a îndrăznit să-i critice pe Liviu Dragnea și pe Sorin Grindeanu în legatură cu știucile capturate de aceștia în celebra partidă de pescuit din aprilie. Barcagiu al celor doi a fost actualul vicepremier Marcel Ciolacu.

 

Noul guvernator al Deltei, Mălin-Matei Mușatescu, numit în functie în locul lui Baboianu, s-a remarcat prin realizarea în decembrie 2016, înainte de alegeri, a unui interviu slugarnic cu Liviu Dragnea despre pescuit.

 

Interviul a fost publicat pe site-ul postului Fishing&Hunting TV. Printre povești pescărești, Dragnea și-a făcut și campanie electorală, lăudându-se înde alegeri, unui interviu slugarnic cu Liviu Dragnea despre pescuit. fața lui Mușatescu că printre cele 102 taxe eliminate prin lege de PSD este și taxa de pescuit. Interviul a fost șters între timp de pe site.

 

 

Justificarea aberantă a deciziei

 

 

Modificările respective au fost justificate astfel: ”în cazul neadoptării măsurilor propuse nu se pot (sic!) asigura punerea în aplicare a programului de guvernare acceptat de Parlament și îndeplinirea principalului rol al Guvernului de a realiza politica internă și externă a țării (…) cu repercursiuni (sic!) directe asupra cetățenilor țării…”.

 

Potrivit art.IV al Ordonanței deja publicate în Monitorul Ogficial, ”managementul Rezervației se realizează de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de la Bugetul de stat, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului”.

 

În termen de 15 zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, Ministerul Mediului și SGG trebuie să încheie un protocol de predare-preluare, care va cuprinde obligatoriu și creditele bugetare pe 2017 aferente Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Potrivit documentului, ”modificările în execuția bugetului de stat pe anul 2017 se efectuează pe baza instrucțiunilor elaborate de Ministerul Finanțelor la solicitarea SGG”. 

 

 

articolul integral, pe curs de guvernare

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22