Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tenebrosul mareșal Antonescu și războiul contra URSS
- - - -
2017-07-04
Scrisori
3

 

Dacă nu aș fi evreu de cetățenie română, ci român sadea, nu cred că aș avea motive să-l laud pe mareșalul Antonescu, omul care a venit la putere cu legionarii lui Sima, a încercat să realipească Basarabia, dar a pierdut nu numai puterea într-o aventură care a costat armata română peste o jumătate de milion de militari, ci a şi nimicit prin ordinele date circa 300.000 de evrei din România, Bucovina, Basarabia, Ucraina, pe care i-a deportat în imensul lagăr Transnistria și prin execuții nemotivate, mințind populația că evreii ar fi bolșevici cu toții etc.

 

Am văzut de multe ori secvențe de la procesul-surogat din 1946, execuția sa, când și-a scos pălăria ca un „cavaler al speranței“. Este curios că PCR a eludat multe aspecte ale istoriei reale, nu a prezentat corect și complet nici procesul, deși Antonescu a fost deținut la Liubianka, sediul KGB din Moscova, aproape doi ani, iar la Nürnberg nu a fost chemat, cu toate că putea da multe amănunte. Marin Preda a încercat, la îndemnul PCR, o înălbire a portretului mareșalului, dar nu a încheiat romanul Delirul și nu se știe dacă moartea sa nu a fost provocată din motive politice.

http://revista22.ro/files/news/manset/default/foto-scasdsarisori.jpg

Se repetă de către cei ce mai cred în virtuțile lui Antonescu că a fost un mare patriot, un om al ordinii și cinstei, dar Hitler nu a considerat armata română ca pe un aliat sigur, nu a susținut-o, având nevoie mai mult de petrolul românesc, pe care, se zice, l-a plătit. Dacă Stalin nu ar fi smuls Basarabia, Bucovina de Nord, Herța, slăbind propriile granițe, nu cred că Antonescu ar fi fost chemat la conducerea țării. Regalitatea era, într-adevăr, erodată de corupția generală și a lui Carol al II-lea, în special, legionarii visau o conducere proprie, în alianță cu Hitler, iar venirea generalului, autoproclamat mareșal, a fost considerată o soluție temporară.

 

Fost atașat militar în Vest, fost membru al Statului Major în Primul Război Mondial, o personalitate fără calități strălucite, un tip cazon și antisemit feroce, Antonescu și-a pierdut puterea și viața, deși începuse tratative secrete cu aliații, chiar și cu URSS, care l-a refuzat categoric. Dacă Hitler ar fi știut, Antonescu ar fi avut soarta lui Horthy, dar firea sa aventuroasă l-a trădat mereu, iar trecerea Nistrului a fost o eroare fatală, deși Maniu i-a prezis un risc major. Nimeni nu va înțelege politica sa antievreiască, când el a refuzat implicarea SS-ului și a lui Eichmann în exterminarea evreilor, preferând să creeze iadul transnistrean. Nici azi nu este bine cunoscut acest iad, în care se murea de foame, frig, boli, oamenii fiind de toate vârstele, neprezentând niciun pericol pentru România. Astfel, România a ajuns în tabăra celor care au participat la Holocaust. Ce spun azi ignoranții sau istoricii lipsiți de onoare și cinste se numește negaționism. Ceaușescu era și el un negaționist și un admirator ascuns al mareșalului, ceea ce spune ceva și despre falsitatea unor mituri. Dacă în Ungaria se încearcă insistent reabilitarea unor criminali pronaziști, acest lucru în România ar fi la fel de neonorabil și inuman. Crimele sunt crime, niciun scop nu justifică uciderea nevinovaților. Este adevărat că un număr mic de evrei au fost lăsați să plece din țară pe vase cumpărate de filantropi, dar două vase, Struma și Mefkure, au fost scufundate, se pare, de sovietici, ceea ce pune sub semnul derizoriului așa-zisul umanism al mareșalului, care își putea imagina riscul trecerii pe mare a unor nefericiți, în condiții de război.

 

A-l pune pe acest militar lipsit de omenie și de calități profesionale alături de eroii neamului, de la primii voievozi la eroii din cele două războaie mondiale, este o eroare dezonorantă.

 

Boris Marian

27 iunie 2017

TAGS :
Comentarii
CarmenM 2018-04-20
adevarul are aceasta calitate suparatoare de a iesi mereu la lumina
la fel ca si propaganda, de orice natura ar fi aceasta propaganda
si propaganda mai face ceva: cu cat incerci sa convingi mai mult prin propaganda, cu atat rezultatul este cel contrar
pentru ca de fapt expui exact acele puncte urate aflate in spatele propagandei
pentru ca totul este foarte simplu: cine castiga in final?adica unde sunt banii si puterea?


Maresalul Ion Antonescu este unul dintre cei mai mari eroi ai romanilor, a gestionat o situatie extrem de grea pentru tara.
Si a murit eroic, exact cum a trait, ca un brav soldat, puternic si demn, cu numele Romaniei pe buze.


Stanislav Papusa 2017-07-14
D-le Boris,

Nu mi-e clar daca sunteti prost informat sau doar prost crescut (adica mincinos), dar cateva corectii se impun:

1. "o personalitate fără calități strălucite, un tip cazon și antisemit feroce". Sa lasam istoria sa va contrazica, mai precis regele Ferdinand: "Antonescu, nimeni altul nu poate şti mai bine decât regele tău marile servicii pe care le-ai adus ţării în acest război”.

2. "începuse tratative secrete cu aliații, chiar și cu URSS, care l-a refuzat categoric". O bruma de cunostinte de istorie v-ar contrazice. Dimpotriva, URSS-ul l-ar fi preferat pe maresal ca partener de negociere a armistiului, din motive pragmatice. Antonescu este cel care taragana, din motive mai mult sau mai putin pertinente.

3. "trecerea Nistrului a fost o eroare fatală". Usor de constatat in 2017, imposibil de prezis in 1941. Ca fapt divers, nici rusii nu s-au oprit la granita Germaniei (sau macar la propriile granite) odata ce-au declansat ofensiva.

4. "Nimeni nu va înțelege politica sa antievreiască, când el a refuzat implicarea SS-ului și a lui Eichmann în exterminarea evreilor, preferând să creeze iadul transnistrean.". Antonescu era antisemit, dar nu dorea exterminarea evreilor, ci disparitia lor din societatea romaneasca. Asa se explica si faptul ca a refuzat deportarea evreilor la Auschwitz, in ciuda presiunilor considerabile din partea aliatului German. Si apropo de minciuni, trebuie spus ca Antonescu a luat aceasta decizie in toamna anului 1941, INAINTE de infrangerea de la Stalingrad si nu DUPA aceasta.

vpopa 2017-07-06
Dl. Boris, nume nu prea romanesc, ar fi indreptatit sa fie indignat la adresa lui Antonescu daca s-ar fi bazat pe premize reale. Multe din afirmatiile de mai sus sunt bazate pe distorsionare, omisiune si chiar minciuna, dar nu ii apartin. Ele sunt insistent vehiculate de evrei care incearca sa obtina bani nemeritati de pe urma suferintei altora. Caci nu supravietuitorii pretind bani ci profitorii care ii inconjoara si care pretind ca le apara interesele.

Recomand citirea cu creionul in mana cartile Armata, Maresalul si Evreii de Mihai Alex-Stoenescu si Aliatul Uitat al lui Hitler - Ion Antonescu de Denis Deletant. Fiecare carte are mici defecte, dar se completeaza si contrazic multe din propaganda de mai sus. Pentru adevarurile dezvaluite, Alex Stoienescu este considerat antisemit, dar Denis Deletannt a primit o bursa evreisca. In plus, cititi Escaping the Holocaust de Dalia Sofer, unde sunt detaliate eforturile de a transfera evreii, nu doar din Romania, pe calea Marii Negre in Palestina si care sunt trivializate mai sus.

Cu riscul de a aparea negationist, incerc pe scurt sa corectez unele afirmatii neadevarate de mai sus:
1. Antonescu nu a dat un ordin verbal sau scris pentru exterminarea evreilor
2. Antisemitismul si a declaratiile furibunde ale lui Antonescu, in ciuda faptului ca a avut una sau doua iubite evreice, erau bazate pe faptul ca majoritatea teroristilor, si spionilor sovietici care complotau la destramarea teritoriala a Romaniei erau evrei. Evreii s-au opus acordarii independentei Romaniei la Berlin in 1878 si recunoasterii unirii cu Basarabia la Paris in 1920. Conducerea URSS era 85% formata din evrei inca de la infiintare si au exterminat milioane de rusi pentru a-si realiza scopul. In plus, URSS s-a aflat intr-o stare de razboi cu Romania inca din 1918, dupa Mare Unire, cand a atacat sistematic granitele in incercarea de a justifica o invazie. Max Goldstein, cel care a pus bomba de la Senat, a fost tot evreu controlat de la Odessa. La aceste tradari nationale mai mari sau mai mici, s-au adaugat practicile comerciale si acte de coruptie care si astazi sunt interzise in tarile civilizate. Adaugati la asta ceea ce toata lumea credea real, Protocolul Batranilor Zionisti, care anticipa oarecum fidel ceea ce se intampla in URSS, si chiar in ziua de astazi.
3. Nu stim cati evrei din URSS erau bolsevici, dar se poate presupune ca s-au adaptat bine la sistemul anticrestin sovietic. Cel mai bine ii cunostea populatia locala care i-a pedepsit pentru crimele lor. Cu siguranta ca au suferit foarte multi evrei nevinovati. Asa este la razboi. Si mai multi romani nevinovati au suferit pentru doar ca erau romani. Marii criminalii, ca si o tumora ce se insinueaza intr-un tesut, se inconjoara de populatie nevinovata, si nu pot fi eliminati fara victime colaterale. In timp de razboi nu este timp pentru indelungatul proces de separare a celor vinovati de ceilalti, in special intr-un mediu ostil.
4. Evreii deportati au fost cazati in casele pe care bolsevicii le-au distrus in retragerea lor. 90% din cladirile oficiale ale Chisinaului au fost aruncate in aer. Un ordin a fost insa dat ca evreii sa se reintoarca la casele lor sigilate si sa isi ia haine de iarna, ceea ce contrazice idea ca dorea exterminarea lor prin foame si frig. Alt ordin ameninta cu executia pe romanii care furau de la evrei. Aceste ordine sunt ignorate pentru ca nu servesc teoria exterminationista, singura care poate aduce bani.
5. Antonescu a facut distinctie, la indemnul lui Filderman intre evreii din Basarabia ce au contribuit la crimele de masa impotriva romanilor si cei din Vechiul Regat, pe care ii considera loiali, in afara comunistilor, bineinteles. Cand Hitler i-a cerut transferarea lor in Polonia, Antonescu a fost de acord initial, cu conditia ca sa nu fie omorati ca in Transnistria. Ciudat nu? Pentru ca in timp ce armata romana era sub comanda unica germana, executiile din Transnistria erau afacute de SS (informatie de la un evreu care a scapat). Dar el a refuzat apoi cu chair cu riscul vietii sale sa ii deporteze, nu in mod direct, ci prin tergiversarea romaneasca.
6. Cei care critica trecerea Nistrului nu inteleg teoria militara. Un razboi se duce pana la capat, nu se lasa lucrurile in coada de peste, mai ales cu Stalin la conducere. Antonescu a explicat la proces. Din acelasi motiv Aliatii nu s-au oprit la granita Germaniei. Daca SUA nu ar fi ajutat URSS, prin spionii sovietici infiltrati la Casa Alba, ar fi avut sanse de castig.
7. Istoricii militari considera ca dorinta Aliatilor de a obtine armistitiu neconditionat a prelungit razboiul cu cel putin 2 ani si a produs milioane de victime inutile, inclusiv evrei. Diana West demonstreaza in American Betrayal (Tradarea Americii) ca aceasta politica a fost conditionata de aceeasi spionii sovietici, al caror scop era ca URSS sa cucereasca cat mai multe teritorii in Europa, inclusiv Romania. Proiectul Venona, de interceptare a mesajelor Ambasadei URSS, a descoperit ca aceiasi spioni lucrau la distrugerea din interior a Americii care trimitea ajutoare esentiale catre URSS.
8. Antonescu, ca si Hitler sunt portretizati ca fiind paranoici in legatura cu bolsevismul. Istoria a demostrat insa ca bolsevismul care a provocat cel putin 100 milioane de morti a fost cel mai mare dusman al omenirii.
9. Noroc ca McCharty i-a eliminat pe cativa dintre spioni, iarasi multi evrei, inclusiv sotii Rosenberg care au transferat tehnologia nucleara catre URSS. Spionii sovietici au continuat insa sa lucreze prin infiltrarea partidelor si a structurilor politice occidentale, iar evreii fugiti din Germania de la Scoala de la Frankfurt, au contribuit la politica KGB de subminare a societatilor vestice prin "political correctness" care a dus la o dictatura marxista a gandirii din mediul universitar.
10. Cu siguranta, accesul la arhivele KGB si ale Securitatii va clarifica multe din cele de mai sus, dar a face afirmatii transante despre o personalitate complexa ca Antonescu despre care este ilegal sa scrii in mod pozitiv nu poate fi decat incorect daca nu fals.
Total 3 comments.
Recomandari
4173
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22