Laura Codruța Kovesi: Nu îmi dau nicio demisie, nu am motive; nu sunt tensiuni în DNA

E.b. | 04.07.2017

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a declarat, marți, la sediul CSM, că nu are motive să își dea demisia din funcție, punctând că nu sunt tensiuni în DNA.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu imi dau nicio demisie, nu am motive", a declarat  Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

Sectia pentru procurori a CSM ia in discutie, marti, cererea Laurei Codruta Kovesi de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga.

 

Intrebata de jurnalisti daca a incalcat regulamentul DNA in sedinta interna in care s-a facut o inregistrare audio difuzata ulterior de RTV, Laura Codruta Kovesi le-a recomandat jurnalistilor sa citeasca regulamentul de functionare a DNA si atributiile procurorului-sef: "Trebuie sa imi exercit aceste atributii, facand sedinte de lucru, facand controale. Este o activitate normala, care de altfel va fi verificata de Inspectia Judiciara."

 

Laura Codruta Kovesi le-a mai spus jurnalistilor, la intrarea in sediul CSM, ca solicitarea luata marti in discutie de CSM "Este o cerere prin care am cerut un aviz consultativ de revocare a doi procurori care lucreaza in DNA, conform procedurii. Nu pot sa detaliez motivele, in afara celor facute publice vineri. Ce am de spus voi spune in cadrul sectiei."

 

"Motivele le-am detaliat intr-un referat scris pe care l-am transmis CSM. Din momentul in care am aflat ca un angajat al DNA nu a respectat procedura, am luat masuri", a adaugat Kovesi. 

 

In ceea ce priveste activitatea DNA, Laura Codruta Kovesi spune ca "Nu este vorba de nicio tensiune, activitatea se desfasoara normal" si a adaugat: "Foarte bine, sa vina CSM sa verifice."

 

"Sunt 160 de procurori in DNA, aici e vorba de revocarea a doi procurori", a mai spus procurorul-sef al DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22