Statele Unite vor folosi forta militara impotriva Coreei de Nord, daca este cazul

E.b. | 06.07.2017

Statele Unite declara ca vor folosi "fortele militare considerabile" in Coreea de Nord "daca trebuie", in urma testului cu racheta cu raza lunga de actiune de marti, transmite BBCNews.

Pe aceeași temă

  

Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite pe langa Natiunile Unite, a avertizat ca lansarea, marti, de catre Coreea de Nord a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) "a inchis rapid posibilitatea unei solutii diplomatice", conform BBCNews.

 

"Statele Unite sunt pregatite sa utilizeze intreaga gama a capacitatilor sale pentru a ne apara pe noi insine si pe aliatii nostri", a declarat ea pentru Consiliul de Securitate al ONU, reunit marti seara de urgenta pentru a discuta despre acest test.

 

"Una dintre capacitatile noastre consta in fortele noastre militare considerabile. Le vom folosi, daca este cazul, dar preferam sa nu mergem in aceasta directie", a spus ea.

 

Haley a mai spus ca o noua rezolutie impotriva Phenianului va fi depusa la Organizatia Natiunilor Unite.

 

Ea a descris testul ca o escaladare militara ascutita si, de asemenea, a amenintat ca vor fi impuse restrictii comerciale.

 

Dupa mesajul sau, SUA si Coreea de Sud au tras mai multe rachete in Marea Japoniei, ca parte a exercitiilor militare desfasurate.

 

Dar, autoritatile de la Phenian au spus ca nu va negocia daca SUA nu va incheia "politica ostila" impotriva Coreei de Nord.

 

Intre timp, secretarul american al apararii, Jim Mattis, si omologul sau japonez, Tomomi Inada, au declarat ca testul a fost o "provocare inacceptabila".

 

Pentagonul a descris racheta balistica intercontinentala ICBM, lansata marti de Coreea de Nord, drept un nou tip de racheta, care "nu a mai fost vazut pana acum" si a condamnat lansarea despre care spune ca destabilizeaza si mai mult regiunea. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22