Trump şi Putin, prima discuţie tête-à-tête. Tillerson: A fost o alchimie pozitivă

E.b. | 07.07.2017

Pentru prima lor întâlnire, Donald Trump și Vladimir Putin s-au înțeles bine și a fost o alchimie pozitivă între ei, a afirmat secretarul de stat american, Rex Tillerson. "Nici unul, nici celălalt nu doreau să pună capăt" reuniunii, a subliniat Tillerson.

Pe aceeași temă

 

 

"Întâlnirea a fost foarte constructivă, legătura dintre cei doi lideri s-a făcut foarte repede", a declarat presei Rex Tillerson, în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), potrivit AFP, preluată de Agerpres.

 

"Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei", a adăugat el, comentând prima întâlnire a celor doi șefi de stat la care a fost prezent.

 

Întrevederea a durat aproape două ore și 15 minute, a precizat șeful diplomației de la Washington.

 

"Au fost atâtea subiecte pe masă (...) Aproape toate au fost abordate (...) Nici unul, nici celălalt nu doreau să pună capăt" reuniunii, a subliniat demnitarul american.

 

Membri ai delegației americane au trimis-o pe Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite, "la un moment dat, pentru a vedea dacă poate să pună capăt reuniunii, dar nici asta nu a funcționat și am stat o oră în plus. Clar ea a dat greș", a spus în glumă Rex Tillerson.

 

 

Această primă întâlnire între celor doi lideri era foarte așteptată cu ocazia summitului G20 din cauza relațiilor tensionate dintre cele două țări în privința a numeroase subiecte: în afară de interferențele Rusiei în SUA, războiul din Siria și Ucraina, mai transmite AFP


"Este o onoare să fiu împreună cu dvs", a spus Donald Trump. "Sunt încântat să vă întâlnesc şi sper că (...) această întâlnire se va solda cu un rezultat pozitiv", a răspuns Vladimir Putin.

 

"Am discutat la telefon, dar conversaţiile telefonice nu sunt niciodată suficiente", a adăugat el.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22