Liviu Pop, un CV romantat postat pe site-ul ministerului: „Sunt un om modest, din popor“

I.m. | 11.07.2017

Noul ministru al Educației a publicat, pe site-ul oficial al ministerului, la categoria ”Despre ministru”, povestea romanțată a vieții sale, populată cu amintiri din Vișeul natal, dragostea față de catedră și referiri la ani în care era lider sindical.

Pe aceeași temă

 

 

Textul e mai mult o compunere cam de nivelul clasei a V-a, de un pitoresc aparte, din care răzbate mândria de a se fi născut într-o zonă încărcată de istorie, dezvaluie Romania libera.

 

Liviu Pop este cunoscut in istoria recenta prin desfiintarea comisiei (CNATDCU) care a dat verdictul de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, prin anularea concursurilor pentru posturile de directori de scoli si printr-o serie de alte masuri  antireformiste. Ministrul s-a remarcat si prin greselile de ortografie pe care le face, faimosul ”genunche.

 

“M-am născut în Vişeul de Sus, în Maramureşul Voievodal, un loc cu oameni sinceri, deschişi şi gata să sară în ajutor ori de câte ori este nevoie. Sunt mândru că am primit o educaţie aleasă de la părinţii şi bunicii mei. Am fost învăţat că în viaţă nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect”, a scris Liviu Pop in CV-ul sau de pe site-ul ministerului  pe  care il  conduce.

 

„Mi-am dorit mereu să fiu dascăl, aşa că mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematică. La fel ca alte meserii, şi cea de profesor presupune «şlefuirea» şi formarea copiilor pentru viaţă. Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine. În momentul în care mi-am dat seama că mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin şi ajutor pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat să devin lider de sindicat.

 

Aşa cum spun bătrânii, «omul cât trăieşte învaţă», şi eu sunt deschis la tot ce este nou. Sper că v-am demonstrat până acum că sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri”.

 

Continuarea in Romania libera

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22