Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Pop, un CV romantat postat pe site-ul ministerului: „Sunt un om modest, din popor“
I.M. - - - -
2017-07-11
Actualitate Interna
3

Noul ministru al Educației a publicat, pe site-ul oficial al ministerului, la categoria ”Despre ministru”, povestea romanțată a vieții sale, populată cu amintiri din Vișeul natal, dragostea față de catedră și referiri la ani în care era lider sindical.

 

 

Textul e mai mult o compunere cam de nivelul clasei a V-a, de un pitoresc aparte, din care răzbate mândria de a se fi născut într-o zonă încărcată de istorie, dezvaluie Romania libera.

 

Liviu Pop este cunoscut in istoria recenta prin desfiintarea comisiei (CNATDCU) care a dat verdictul de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, prin anularea concursurilor pentru posturile de directori de scoli si printr-o serie de alte masuri  antireformiste. Ministrul s-a remarcat si prin greselile de ortografie pe care le face, faimosul ”genunche.

 

“M-am născut în Vişeul de Sus, în Maramureşul Voievodal, un loc cu oameni sinceri, deschişi şi gata să sară în ajutor ori de câte ori este nevoie. Sunt mândru că am primit o educaţie aleasă de la părinţii şi bunicii mei. Am fost învăţat că în viaţă nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect”, a scris Liviu Pop in CV-ul sau de pe site-ul ministerului  pe  care il  conduce.

 

„Mi-am dorit mereu să fiu dascăl, aşa că mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematică. La fel ca alte meserii, şi cea de profesor presupune «şlefuirea» şi formarea copiilor pentru viaţă. Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine. În momentul în care mi-am dat seama că mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin şi ajutor pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat să devin lider de sindicat.

 

Aşa cum spun bătrânii, «omul cât trăieşte învaţă», şi eu sunt deschis la tot ce este nou. Sper că v-am demonstrat până acum că sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri”.

 

Continuarea in Romania libera

TAGS : liviu pop ministru educatie plagiat ponta CV
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-07-11
Modest, modest dar, pesedist fiind, automat mandru. Mandru ca sunteti roman. N'asa? Vorba fostului "sef de sala", Viorel. Incotro, Romania, cu astfel de nulitati?
GRIGOROIU ELENA 2017-07-11
"Curat" modest! Total (are si "ofera" putin!)! Nu este prea mare palaria pt "diriguirea" invatamantului romanesc?! La rascruce de drumuri, educatia institutionalizata are nevoie de conducatori ,ei insisi cu performante,experienta (specialitate,psiho-pedagogica,manageriala)!!!Oameni cu viziune,care stiu ce este o diagnoza corecta,care au idei moderne,costructive pentru fiecare etapa! Cum va reforma inv universitar "poluat" de fabricile de diplome care "arunca" pe piata muncii profesionisti...neprofesionisti??? Nu am uitat gafa trecuta cu vederea (de ce?), cand a aprobat ca interimar,la EN, doua raspunsuri diferite, desi prof univ Gabriela Pana (f mare lingvist) a dat clar raspunsul corect! Toleranta naste confuzie si degradarea standardelor calitatii! Ca sindicalist, cunoaste bine tarele sistemului si ar fi facut treaba (poate!) ca director pt inv preuniversitar! EDUCATIA nu trebuie condusa de un politician, ci de o personalitate recunoscuta,respectata, trebuie sustinuta cu decizii inovatoare de toate partidele!!! Altfel vor fi multi analfabreti functionali, victime ale unui sistem care nu le-a oferit REFORMA!
tibi 2017-07-11
La alegerile parlamentare stimabilul Liviu Pop a fost pe locul doi in lista PSD. Ghionion nu a fost ales. A ajuns secretar de stat la educatie in guvernul Grindeanu prilej cu care si-a dat acordul pentru celebra adresa prin care persoanele care "nu au participat la concurs sau au participat si nu au fost admise" sa fie numiite directori de scoli. Deh, "Am fost învăţat că în viaţă nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect”
Dar ce sa vezi cea care a fost pe lista PSD pe primul loc a demisionat din parlament asa ca cel ce a fost pe locul doi a devenit si parlamentar si mai nou si ministrul educatiei. Doar "Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine."
Ultimile informatii spun ca: Romania se afla pe locul 121 din 138 tari in cea ce priveste calitatea invatamantului. Abandonul scolar este de 19 % iar 42% dintre elevi de 15 ani sunt analfabeti functionali adica stiu sa citeasca dar nu inteleg ce citesc. Media europeană este de 20% cu o ţintă de sub 15% până în 2020. Deci cam aceasta este situatia cand dl. Liviu Pop isi preia mandatul.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5983
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22