Tudose a numit în fruntea ANFP un apropiat al lui Vâlcov, recrutat de fosta Securitate

E.b. | 14.07.2017

Premierul Mihai Tudose l-a înlocuit pe pe şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Cristian Vasile Bitea, cu Leonid Moisiu, fost prefect al judeţului Olt şi angajat al lui Darius Vâlcov, atunci când cel din urmă era primarul Slatinei.

Pe aceeași temă

 

 

 Moisiu a fost deconspirat de CNSAS drept recrut al fostei Securităţi, sub numele "Ştefănescu" şi "Sergiu", însă a decis că nu se întrunesc elementele privind colaborarea cu fosta structură, conform News.ro.

 

Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, Tudose l-a eliberat din funcţia de preşedinte al ANFP pe Bitea, numit în primăvară de Sorin Grindeanu, şi l-a înlocuit cu Leonid Moisiu.

 

Moisiu a fost prefect al judeţului Olt, între 2009 şi 2012, numit în funcţie, potrivit presei locale, la propunerea lui Darius Vâlcov, în timpul guvernării PDL. Ulterior, el a fost director executiv al Primăriei Slatina, angajat de primarul Vâlcov.

 

Potrivit CNSAS, Moisiu are dosar de Securitate, fiind recrutat, pe vremea când era militar în termen, sub numele conspirativ "Ştefănescu". El a supravegheat studenţi români şi străini la ASE, potrivit dosarului său, semnând un angajament sub numele "Sergiu". A fost abandonat din reţea la finalul anului 1986.

 

CNSAS a decis însă că lui Moisiu nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborat al Securităţii, având în vedere tipul de informaţii pe care le-a furnizat fostei structuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22