Teodorovici vrea impozitarea Bisericii: BOR trebuie sa inteleaga ca traim in secolul XXI

E.b. | 14.07.2017

Eugen Teodorovici, senator şi consilier onorific al premierului Mihai Tudose, a declarat, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani.

Pe aceeași temă

 

 

Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe, la Digi24.

 

El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

 

"Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare", este o variantă enunţată de consilierul premierului.

 

"Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanţat statul român biserica română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aş vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR”, a susţinut Teodorovici.

 

Replica lui Dragnea pentru Teodorovici

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că se împotriveşte ideii impozitării veniturilor Bisericii, considerând că unele instituţii din România trebuie "cel puţin să le ajutăm să existe". Şeful PSD a făcut aceste declaraţii după ce consilierul premierului Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că se gândeşte la variante de impozitare a Bisericii, însă numai într-un mod care să le convină şi prelaţilor.

 

"Eu zic totuşi să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România, cel puţin să le ajutăm să existe. Nu susţin această variantă", a spus Dragnea. El a precizat că nu s-a discutat în coaliţie despre aşa ceva, şi "nici nu vrea" să fie atins acest subiect.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22