Un fost agent sovietic de contraspionaj, la întâlnirea lui Trump Jr cu avocata din Rusia

E.b. | 15.07.2017

Un lobbyst ruso-american, un fost agent sovietic de contrainformaţii, a participat la întâlnirea din iunie 2016 între fiul mai mare şi ginerele lui Donald Trump şi o avocată rusă despre care credeau că deţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Pe aceeași temă

 

Dezvăluirea aparține postul NBC News, conform AFP, preluată de News.ro.

 

Prezenţa acestei persoane la întâlnirea dezvăluită sâmbăta trecută era până în prezent necunoscută. Participanţii la această întâlnire, în Trump Tower, pe 9 iunie 2016, erau Donald Trump Jr., cumnatul său Jared Kushner; fostul director de campanie al candidatului republican Paul Manafort, avocata rusă Natalia Veselniţkaia şi acest bărbat, al cărui nume nu a fost dezvăluit. NBC afirmă că este un agent de contraspionaj, un fost militar, care a emigrat în Statele Unite şi a obţinut cetăţenia americană.

 

Agenţia americană The Associated Press scrie că este vorba despre Rinat Ahmetşin. Fostul ofiţer a confirmat pentru The Associated Press că a fost prezent la întâlnire, însă a declarat că nu are, în prezent, vreo legătură cu serviciile ruse de informaţii. Avocatul lui Donald  Trump Jr., Alan Futerfas, a confirmat prezenţa acestei persoane, care a fost prezentat atunci drept un prieten al lui Emin Agalarov ”şi poate un prieten al Nataliei”.

 

 

Futerfas a declarat că acest bărbat i-a dat asigurări că nu lucra pentru Guvernul rus şi că, în orice caz, clientul său ignora la acea vreme trecutul rusului.

Emin Agalarov este un cântăreț rus şi un prieten al familiei Trump, care a ajutat la organizarea întâlnirii. Donald Trump Jr., care îi este foarte apropiat tatălui său, a recunoscut săptămâna aceasta că a primit-o bucuros pe Veselniţkaia, în speranţa să-i trimită informaţii de la Guvernul rus despre Hillary Clinton. Însă aceasta nu s-ar fi aflat în posesia unor astfel de informaţii şi ar fi vorbit mai ales despre legea americană Magniţki, o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei Veselniţkaia a respins, la. rândul ei, orice legături cu puterea rusă.

 

Dezvăluirea acestei reuniuni a zguduit tabăra Trump, care subliniază de luni de zile că nu a existat vreo tentativă de coordonare cu rusşii în timpul campaniei prezidenţiale americane. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22