Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Un fost agent sovietic de contraspionaj, la întâlnirea lui Trump Jr cu avocata din Rusia
E.B. - - - -
2017-07-15
International
0

Un lobbyst ruso-american, un fost agent sovietic de contrainformaţii, a participat la întâlnirea din iunie 2016 între fiul mai mare şi ginerele lui Donald Trump şi o avocată rusă despre care credeau că deţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

 

Dezvăluirea aparține postul NBC News, conform AFP, preluată de News.ro.

 

Prezenţa acestei persoane la întâlnirea dezvăluită sâmbăta trecută era până în prezent necunoscută. Participanţii la această întâlnire, în Trump Tower, pe 9 iunie 2016, erau Donald Trump Jr., cumnatul său Jared Kushner; fostul director de campanie al candidatului republican Paul Manafort, avocata rusă Natalia Veselniţkaia şi acest bărbat, al cărui nume nu a fost dezvăluit. NBC afirmă că este un agent de contraspionaj, un fost militar, care a emigrat în Statele Unite şi a obţinut cetăţenia americană.

 

Agenţia americană The Associated Press scrie că este vorba despre Rinat Ahmetşin. Fostul ofiţer a confirmat pentru The Associated Press că a fost prezent la întâlnire, însă a declarat că nu are, în prezent, vreo legătură cu serviciile ruse de informaţii. Avocatul lui Donald  Trump Jr., Alan Futerfas, a confirmat prezenţa acestei persoane, care a fost prezentat atunci drept un prieten al lui Emin Agalarov ”şi poate un prieten al Nataliei”.

 

 

Futerfas a declarat că acest bărbat i-a dat asigurări că nu lucra pentru Guvernul rus şi că, în orice caz, clientul său ignora la acea vreme trecutul rusului.

Emin Agalarov este un cântăreț rus şi un prieten al familiei Trump, care a ajutat la organizarea întâlnirii. Donald Trump Jr., care îi este foarte apropiat tatălui său, a recunoscut săptămâna aceasta că a primit-o bucuros pe Veselniţkaia, în speranţa să-i trimită informaţii de la Guvernul rus despre Hillary Clinton. Însă aceasta nu s-ar fi aflat în posesia unor astfel de informaţii şi ar fi vorbit mai ales despre legea americană Magniţki, o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei Veselniţkaia a respins, la. rândul ei, orice legături cu puterea rusă.

 

Dezvăluirea acestei reuniuni a zguduit tabăra Trump, care subliniază de luni de zile că nu a existat vreo tentativă de coordonare cu rusşii în timpul campaniei prezidenţiale americane. 

 

TAGS : Trump Rusia avocata Trump Jr agent sovietic contrainformatii intalnire Trump Tower
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2081
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22