PSD și Dragnea au păstrat țara

Petru Tomegea | 17.07.2017

Pe aceeași temă

Afirmația din titlu constituie epilogul unei bătălii politice de sumă nulă și aparține bățosului lider social-democrat. Ea dovedește că proverbele românești sunt de mare actualitate, iar cheia ieșirii noastre din sărăcie și subdezvoltare ține nu neapărat de politicieni, cât de zestrea noastră de înțelepciune populară. Iată, fără tăgadă, că gura păcătosului adevăr grăiește, cu condiția să înțelegem corect ce vrea să spună. De demonstrat.

 

Să ne amintim că le-au dat lor votul, înțelegându-se că țara este a poporului, nu a PSD. Acum, după ce și-au mătrășit propriul guvern, țara nu mai este a poporenilor și susțin cu nonșalanță că PSD și Liviu Dragnea au păstrat țara pentru ei. Or, asta înseamnă că pot să facă ce vor cu ea.

 

Așadar, după lupte grele de o săptămână, nu cu sistemul, ci cu binomul Ponta-Grindeanu, au reușit să păstreze România pentru bunăstarea lor. Românie pe care însă nu o „confiscase“ nimeni, dar frica trebuia să ne intre în oase. Recunoașteți jocul copilăresc „de-a țara furată“? Și apoi, de când propășirea țării constituie o miză politică pentru urmașii tovarășilor și ai FSN? Căci războiul politic recent încheiat n-avea absolut nicio legătură cu țara, ba chiar era împotriva ei: alegătorii n-au câștigat absolut nimic prin alungarea lui Sorin Grindeanu, din contra, țara se afundă în criză.

 

Dar să vedem ce forțe s-au confruntat în războiul celor două roze: Palatul Kiseleff în frunte cu jupânul Dragnea a reușit cu mari pierderi de oameni și imagine să-i alunge de la Palatul Victoria pe novicele Sorin Grindeanu și pe dottore Victor Viorel Ponta, care cârteau pe unde puteau împotriva stăpânirii.

 

Unde era țara în vremea asta belicoasă? Ei, bine, țara, biata de ea, nu făcea parte din planurile lor, ci se zbătea în aceleași nevoi ca și înainte: peste 4 milioane de români își abandonaseră meleagul natal în sărăcie lucie, meleag cu sate îmbătrânite și case părăsite, cu latrină în fundul curții, școli și spitale lăsate de izbeliște, omor pe șoselele pline de gropi și aglomerate că mai repede ajungi pe jos la serviciu decât cu mașina... În schimb, țării acesteia uitate pe ultimul loc în UE i se oferă de dimineața până seara circ de către guvernanți, de către televiziunile de partid și comunicatorii lor.

 

Unul dintre obiective era să apere „democrația și votul românilor“, dar minciuna asta sfruntată nu o pot trece cu vederea. În timp ce democrația de partid fusese complet anulată de însuși președintele său, cel ce stabilise cu de la sine putere și programul, și prim-ministrul, și miniștrii, votarea moțiunii a fost bine supravegheată ca nu cumva vreun deputat sau senator să „greșească“, votând cum îi dictează conștiința. Așadar, democrația și votul românilor contează doar atunci când convin partidului și lui Liviu Dragnea. Iar de asta depinde viața noastră, ca pe vremea tovarășilor.

 

Cât au contat țara și poporenii s-a văzut din negocierile actualei majorități de guvernământ cu UDMR: cât ai rupe un fir de păr că drepturile colective ale maghiarilor, inclusiv autonomia pe criterii etnice, n-au fost satisfăcute. Noroc de reacția promptă a președintelui și a societății. Ce s-ar fi întâmplat dacă această reacție ar fi lipsit refuz să mă gândesc. E clar că acești guvernanți sunt în stare de orice pentru a-și salva funcția și pot face oricând o nefăcută. Cum să lași guvernarea pe mâna lor?

 

Ca dovadă că, după ce și-au demolat propriul guvern, nu vor să recunoască pierderea puterii, considerând că, orice ai face, pesediștii trebuie să fie mereu stăpâni peste România. Fiindcă despre aceasta e vorba: ce alt motiv ar avea să obstrucționeze pe orice cale justiția, statul de drept, domnia legii (Rule of Law)? Pentru care, din cât se vede, și CCR s-a înscris în PSD.

 

Cât despre intențiile lor, lucrurile îmi sunt cât se poate de clare: totul pentru sine și partid, iar pentru țară 0 reforme, 0 investiții, 0 fonduri europene!

 

Petru Tomegea

Iulie 2017

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22