Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea, un Sebi Ghiță de la țară
2017-07-18
0
Tensiunea dintre Liviu Dragnea și “sistem“ (oricare ar fi azi cei de la butoanele “sistemului“) se acumulează și va ajunge în punctul de implozie. Deocamdată, Dragnea dă semnale că nu e dispus să pice în liniște.

Când a declarat că nu are pistoale să lupte, ci doar “partidul și Parlamentul“, Liviu Dragnea a depășit o limită. Nu, nu a devenit mai belicos – așa era deja prin tot ce făcea (legi mascate de grațiere, amputarea Codului Penal etc.), ci și-a oficializat poziția beligerantă. Din momentul în care și-a prezentat armele cu care luptă, șeful PSD a dat semnalul că ur­mează victime, că nu e pregătit să se predea. Dar Dragnea nu și-a scos la vedere doar atuurile, ci și lipsurile: insistând că nu are decât „partidul și Parlamentul“, a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, nu are nici Guvernul și, mai ales, nici serviciile secrete (sau nu pe toate, îl controlează doar pe cel de la Interne, pe care a reușit să și-l subordoneze – iată! – tocmai prin intermediul partidului care a votat în Parlament cum și-a dorit șeful).

 

Liderul Camerei Deputaților a trasat linia războiului: de o parte se află el cu loialii politici din Parlament, de cealaltă – toți cei care nu-l susțin, în orice instituție s-ar afla (Guvern, justiție, servicii, Președinție). Gloanțele cu care poate trage Dragnea sunt legile. Legi care fie pot ciunti instituții care-l verifică la avere, la dosare, la activitate infracțională, fie pot scufunda bugetul sub o povară populistă menită să-l transforme pe Dragnea în eroul popular apărat în stradă de cetățenii care depind de banii publici împărțiți generos de șeful PSD. Practic, ce a spus Dragnea este că el controlează autoritar, în manieră feudal-medievală, o instituție democratică – Parlamentul.

 

 

Cititi in continuare pe romanialibera.ro

TAGS : liviu dragnea psd sebastian ghita teldrum sri dna
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
2695
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22