USR: E revoltător că Voiculescu a fost eliberat fără să fi fost recuperat prejudiciul

Dora Vulcan | 19.07.2017

USR consideră revoltător faptul că Dan Voiculescu a putut fi eliberat conditionat după ce a executat efectiv mai putin de o treime din pedeapsa, fără ca statul să fi recuperat și prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Pasivitatea autorităților controlate de PSD-ALDE, care ar fi trebuit să valorifice la licitație bunurile lui Dan Voiculescu puse sub sechestru, denotă încă o dată toleranța coaliției aflate la guvernare față de furtul din banii publici. USR consideră inacceptabil faptul că Dan Voiculescu a putut să beneficieze de o reducere de 330 de zile din pedeapsa de zece ani pentru cele 11 lucrări 'științifice' a căror valoare nu fost certificată de nicio instituție academică. Toate aceste lucrări au fost elaborate în decurs de numai un an și jumătate, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la autenticitatea lor", trasnsmite USR într-un comunicat remis presei miercuri. 

 

 

Dan Voiculescu se înscrie, astfel, mai spune USR, în seria unor "personaje controversate precum George Copos și George Becali", unul dintre "marii beneficiari" ai unui articol din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, inițiată de Guvernul Ponta, care a condus la eliberarea anticipată a numeroase persoane condamnate în marile dosare de corupție.

 

"Până în august anul trecut, această lege prevedea reducerea cu câte 30 de zile de pedeapsă pentru fiecare lucrare științifică publicată sau invenție brevetată. Legea a fost modificată de Guvernul Cioloș prin OUG nr. 24/2016, în sensul că indiferent de numărul lucrărilor sau invențiilor, deținuții beneficiază de o scădere a pedepsei de maxim 20 de zile. În prezent, conform aceleași ordonanțe de urgență, caracterul științific al lucrărilor elaborate de deținuți trebuie atestat de către Consiliul Național al Cercetării Științifice. Anterior însă, aceste lucrări nu erau certificate de nicio instituție abilitată în domeniu, ceea a permis persoanelor condamnate, inclusiv lui Dan Voiculescu, să obțină reduceri de pedeapsă în baza unor volume de o calitate academică îndoielnică",  mai spune USR.

 

"USR cere adoptarea ei în forma inițială, fără ca PSD-ALDE să o măcelărească așa cum s-a întâmplat în cazul OUG nr. 54/2016 privind contravențiile silvice și OUG nr. 79/2016 privind reforma în sănătate", a menționat aceeași sursă.

 

Marți, Tribunalul București a dispus eliberarea condiționată a lui Dan Voiculescu, după ce a executat nici 3 din cei 10 ani de închisoare la care a fost condamnat pentru privatizarea frauduloasă a Institutul de Cercetări Alimentare.   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22