Avocatul Gheorghe Piperea, numit consilier onorific al premierului pe probleme de banking

Dora Vulcan | 20.07.2017

Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit consilier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piata de capital si insolventa, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

 

 

 

Piperea este cunoscut pentru discursul critic la adresa băncilor și a multinaționalelor, dușmanii de clasă ai lui Daddy Dragnea. Avocatul Gheorghe Piperea s-a făcut cunoscut prin postări care pretind că demască ceea ce el denumeşte „reţeaua politico-tehnocrato-securistă care controlează societatea şi economia” din România. Postarea sa a fost preluată de ezotericii lui ”guru” Bivolaru, împătimiți ai teoriilor de acest tip într-o publicație proprie care diseminează teorii conspirative din această categorie. Desigur, această conspirație s-a rușinat și a dispărut brusc odată cu simpla venire la putere a salvatorului PSD, ocazie cu care avocatul a simțit nevoia să pună umărul la construirea unei epoci luminoase post-tehnocrato-securistice.

 

Piperea îl va consilia pe premierul Tudose pe chestiuni de fiscalitate, banking, piata de capital si insolventa după demiterea lui Eugen Teodorovici care a fluierat în biserică și a cerut impozitarea averilor BOR și care a avut tupeul de a pune sub semnul întrebării construirea unui stadion de 12 milioane de euro în fieful lui Dragnea. Și care și-a permis și luxul de a fi ironic spunând că partidul este cel care stabilește cât a fost deficitul. 

 

 

 

 Avocatul Gheorghe Piperea - un critic al sistemului bancar autohton, al multinaționalelor și al BNR - a fost numit consilier onorific al premierului Mihai Tudose pe chestiuni de fiscalitate, banking, piață de capital și insolvență, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată joi în Monitorul Oficial, informează Agerpres.ro.

 

Numirea sa survine demiterii lui Eugen Teodorovici, senator PSD si fost ministru al finantelor în guvernul Ponta. Acesta a fost demis din functia de consilier onorific al premierului Tudose,  la doar 10 zile de la numire, dupa ce a criticat alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion la Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea, si a vorbit despre impozitarea averilor Bisericii Ortodoxe, scrie Hotnews.ro.

 

 

 

Fostul consilier: Partidul stabilește cât a fost deficitul 

 

 

Fost ministru pentru Fonduri Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici s-a distins în ultima perioadă prin pozițiile critice la adresa politicilor guvernamentale și ale PSD. Chestionat miercuri privind deficitul bugetar al României în acest an și semnalele de alarmă trase de agenția de rating Fitch, Eugen Teodorovici, șef al Comisiei senatoriale de Buget Finanțe, spunea ironic că deficitul este o problemă de partid. Acesta dacă stabilește că deficitul bugetar este de 3% atunci acesta atât este, chiar dacă în realitate ar fi 5%. ”Am un gust amar din păcate, nimeni nu contestă, toată lumea acceptă”, spunea el, citat de Digi 24.

 

 

 

Viitorul consilier: Corporațiile și-au împărțit economia. Nu se calcă pe bătături

 

 

Pe lângă discursul critic la adresa băncilor, avocatul Piperea, cadru universitar, a avut abordări critice și la adresa companiilor multinaționale prezente în România, amintește Digi 24. În februarie 2017, pe pagina sa de Facebook, Gheroghe Piperea scria:

 

 

”Pe plan economic, 82% din PIB – ul României este „produsă” de corporaţii multinaţionale. Cu aceste corporaţii nu se poate concura, mai ales că, aşa cum ipocrit constata Isărescu acum câteva zile, firmele româneşti nu sunt capitalizate şi nici finanţate de bănci.

 

Corporaţiile multinaţionale nu concurează nici între ele, întrucât, mai rău ca în China „comunistă”, şi-au împărţit sectoarele economiei, în aşa fel încât să nu se calce pe bătături.

 

Scepticii să se uite la modul în care este împărţită distribuţia de energie electrică sau de gaze, la producţia de ciment şi la sistemul oligopolist bancar. Vor vedea că această împărţire a pieţei este o împărţire a prăzii. E evident pentru toţi oamenii oneşti şi rezonabili că provincia România este un rai al corporaţiilor.

 

Pentru aşa ceva merită să te faci de râs ca CEO de bancă protestând alături de debitorii la creditele de retail, captivi ai acestora pe 25-30 de ani.

 

Firmele româneşti nu doar că sunt nevoite să concureze între ele pentru supravieţuire, dar trebuie să suporte şi „concurenţa” firmelor care aparţin direct serviciilor secrete (da, oricât vi s-ar părea de ciudat, există asemenea „afaceri”, pe care legea intelligence-ului românesc le permite) sau care au fost deja capturate de acestea, ci şi urgiei taxelor de protecţie plătite „reprezentanţilor” reţelei descrise în poză.

 

Ca să nu mai vorbim de acoperiţii din conducerea „concurenţilor” sau chiar din interiorul propriei structuri de personal, de acoperiţii din presă şi de semi-acoperitii din serviciul fiscal anti-frauda care, mereu, este concentrat pe firmele româneşti şi niciodată pe multinaţionale.

 

Pentru că e o economie „de piaţă”, „liberă”, România a ejectat prin faliment peste 250 de mii de firme româneşti între 2009-2016. Şi a falimentat, în aceeaşi perioadă, un milion de persoane, adică unul din 5 salariaţi români. În anul 2015, multinaţionalele au făcut în România 250 mld lei cifra de afaceri. Cu toate acestea, impozitul pe profit plătit de acestea a fost de 3 mld lei. Poate ne explică dl Isărescu acest paradox aritmetic : cum e posibil ca 16% din ceea ce rămâne după ce sunt eliminate toate cheltuielile deductibile legale aferente acestei cifre de afaceri de 250 mld lei să rămână de plată doar 3 mld. Aşadar, să protestăm. Poate, până la urmă, o să reuşim să dibuim drumul”.

 

 

 Piperea si-a castigat notoritatea și prin declansarea unor procese colective impotriva unor banci acuzate ca au impus clauze incorecte clientilor. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22