Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Viktor Orban, mesaj anti-UE la Baile Tusnad: Ungaria sprijina Polonia in fata «inchizitiei»
E.B. - - - -
2017-07-22
Actualitate Interna
1

Premierul ungar Viktor Orban, care se afla in Romania, la Baile Tusnad, a declarat ca Budapesta va lupta pentru a apara Polonia de sanctiunile Uniunii Europeane. Ca si liderul polonez Jaroslaw Kaczynski, Viktor Orban a intrat in ultimii ani in conflicte cu Bruxellesul.

 


 
In opinia premierului maghiar, UE ameninta Varsovia cu sanctiuni din cauza planurilor de a extinde controlul guvernamental asupra justitiei, informeaza Reuters, preluata de HotNews.  

 

Declaratia sa vine in conditiile in care  puterea din Polonia continua ceea ce numeste reforma Curtii Supreme, in ciuda protestelor de strada si a amenintarilor cu sanctiuni ale Uniunii Europene.  

 

Ofensiva inchizitoriala impotriva Poloniei nu va reusi niciodata pentru ca Ungaria isi va folos toate instrumentele din Uniunea Europeana pentru a-si arata solidaritatea cu polonezii, a spus Viktor Orban la lucrarile Universitatii de vara de la Baile Tusnad - Romania

 

"Ungaria va continua să-și promoveze interesele naționale și din cauza prieteniei cu Polonia și din cauza intereselor comune. Trebuie să spunem clar, această inchiziție împotriva Poloniei nu va avea rezultate pentru că noi, Ungaria, ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia și cu polonezii", a afirmat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori, transmite Agerpres.

 

Premierul ungar s-a referit la ultimele reacțiile venite din partea Comisiei Europene și a Departamentului de Stat American, pe fondul adoptării legii privind reforma Curții Supreme poloneze, despre care Opoziția susține că va slăbi independența sistemului judiciar. 

Ca si liderul polonez Jaroslaw Kaczynski, Orban a intrat in ultimii ani in conflicte cu Bruxellesul, care considera ca nu respecta libertatile democratice, iar premierul ungar a pozat ca un luptator pentru libertate impotriva extinderii puterii institutiilor UE.

 

Viktor Orban participa sambata la conferinta Europa Centrala, un punct sigur!?, organizata in cadrul Universitatii de Vara Tusvanyos de la Baile Tusnad 

TAGS : Viktor Orban Ungaria Baile Tusnad romania declaratie ni-UE Polonia justitie
Comentarii
Ilona Prodan 2017-07-23
E un nemernic... ii prosteste pe secui ca sa le ia voturile , avind in vedere faptul ca foarte multi au si cetatenie maghiara , deci drept de vot in Ungaria. Din punctul meu de vedere este absolut nedrept si aberant sa ai dreptul sa influentezi prin votul tau directia de dezvoltare si calitatea vietii intr-o tara in care tu nu traiesti.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3479
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22