Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudose va prezenta o soluţie privind solicitările legate de dotările poliţiei
I.G. - - - -
2017-07-24
Actualitate Interna
0

Guvernul a anunţat, luni, în urma discuţiilor avute de primul-ministru Mihai Tudose cu o delegaţie a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, că premierul va cere Ministerului de Interne o analiză a necesităţilor de dotare a poliţiştilor, pe baza căreia va prezenta o soluţie ”în cel mai scurt timp”.

 

Discuţiile premierului cu sindicaliştii din poliţie s-au axat pe aprobarea unui nou Statut al poliţistului şi pe necesarul de personal şi de dotări. ”Şeful Executivului a subliniat că este necesar un Statut al poliţistului, elaborat împreună cu reprezentanţii structurilor asociative ale acestora, şi care să definească foarte clar drepturile şi aspectele specifice acestei profesii”, transmite biroul de presă al Guvernului.

 

Discuţiile au vizat şi modificările necesare în ceea ce priveşte asigurarea medicală a poliţiştilor pentru a fi în conordanţo cu riscurile presupuse de această profesie.  ”De asemenea, prim-ministrul Tudose a arătat că înţelege solicitările sindicatului cu privire la dotările de care au nevoie poliţiştii şi va prezenta în scurt timp o soluţie, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne, şi care să ţină cont de constrângerile bugetare”, precizează sursa citată.

 

În ce priveşte necesarul de personal, Tudose le-a spus celor din SNAP că soluţiile vor veni după încheierea procesului de auditare a posturilor din administraţia centrală, inclusiv a celor din poliţie. ”Totodată, prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanţilor Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România de a flexibiliza modul şi perioada de şcolarizare a agenţilor de poliţie astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat şi să se bazeze şi pe activitatea practică la locul de muncă”, informează Executivul.

 

Discuţiile au vizat şi chesiunea salarizării, Mihai Tudose afirmând că a cerut miniştrilor Muncii şi de Interne o analiză şi soluţii la solicitările salariale ale poliţiştilor. Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, a anunţat, luni, după discuţiile avute de o delegaţie a SNAP cu primul-ministru Mihai Tudose, că s-a convenit elaborarea rapidă a unui nou Statut al poliţistului şi angajarea unui a cel puţin 4.000 de persoane în cursul acestui an.

 

Iulian Surugiu a precizat că elaborarea unui nou Statutul al poliţistului va trebui făcută urgent, în două luni, iar noua formă să incudă şi un ghid al carierei, scrie News.ro. O altă urgenţă este reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne. ”Am discutat despre elevii care au absolvit un an de zile de şcoală militară de la Câmpina şi unde mai avem şcoli de poliţie, să reuşim să-i încadrăm anul acesta pentru că eu spun un copil care a făcut un an de zile şcoală militară e mai pregătit decât să iau unul de pe stradă şi să-l îmbraci pur şi simplu în uniformă”, a declarat Surugiu.

 

El a precizat că SNAP a cerut încadrarea a 4.000 de persoane, lucru cu care Mihai Tudose s-a declarat de acord. De asemenea, sindicaliştii au discutat cu şeful Guvernului şi despre schimbarea modului în care funcţionează actualmente poliţia. ”Am discutat despre faptul că, odată cu Statutul poliţistului va avea loc şi o reformă în cadrul poliţiei pentru că trebuie să găsim mai mulţi oameni în stradă. Este o problemă veche pe care am mai spus-o şi nu s-a întâmplat până acum. Găsim puţini poliţişti în stradă şi mulţi în birouri”, a afirmat Surugiu.

TAGS : tudose politie guvern snap carmen dan
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1518
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22