Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCu cine a bătut palma Voiculescu?
2017-07-25
21
Eliberarea lui Voiculescu e doar un mesaj, ușor însă de decriptat de infractori. E pasul înapoi care poate deschide drumul. Și totuși, pare mai mult de atât.

 

„Mi-au fost furați trei ani de viață“, a spus Dan Voiculescu ieșit din Spitalul Universitar, un­de se internase preventiv pentru un „pre­infarct pe intestinul subțire“, rezolvat mi­ra­cu­los peste noaptea de di­na­intea eliberării cu un cocktail de pastile brevetat de colegul Oprescu. Simțindu-se deci în mare formă, a promis răz­bu­nare cu o sticlire feroce din ochi și cu vorbe ca briciul spe­cial ascuțit pentru băr­bie­rirea în direct a justiției de toa­te abuzurile puse în scenă de brigada artistică de la A3. „Voi continua cu toate forțele mele, mai ales că determinarea mea e acum întărită de cei trei ani de pușcărie, să lupt cu abuzurile.“ Evident, nu e vorba de gran­di­oa­se­le abuzuri comise de rechinii îngrășați fie din banii rămasi de izbeliște ai Securității, fie din jecmănirea minuțioasă și aprofundată a ba­ni­lor statului sau din combinația lucrativă a ce­lor două.

 

Eliberarea „motanului Felix“, cum îl răsfăța fos­tul lui dușman, care a ajuns acum să-i ți­nă isonul în lupta cu abuzurile, a fost una ne­condiționată, în răspărul tuturor codurilor pe­nale, vechi sau noi. Cheltuielile de judecată au rămas neplătite, prejudiciul a fost re­cu­pe­rat doar în proporție de 14,7% - aproximativ 8,5 milioane de euro din cele 60 -, cele 11 cărți (una pe trimestru) care i-au redus frac­ția de pedeapsă nu au fost verificate la pla­gi­at, afacerile familiei au mers în continuare unse, procesele apărute pe parcurs au fost stinse cu suspendare. Cu toa­te astea, nu e mulțumit, nu aprinde o lumânare pentru judecătorii de la Tribunal care au închis ochii la toate con­diționările, nu dă „dovezi te­meinice de îndreptare“, așa cum cere de-a surda Articolul 59 din Codul Penal. Voi­cu­les­cu nu vede decât „orizontul“, unde se va da „în continuare o luptă pe viață și pe moarte“ între cei „puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri“, asa ca el. E clar ce va ur­ma: recuperarea va îngheța bocnă la 14%, pentru că fetele și prietenii lor de pretutindeni au avut destul timp să dosească totul și ni­meni nu-și va da osteneala să caute prin con­turi. Sub pretextul luptei cu abuzurile, vom asista la un regal al lungmetrajelor pentru păs­trarea prăzii și evitarea pe viitor a unor ast­fel de întâmplări nenorocite. Pentru că vi­sul de aur al epocii Nastase - și în libertate, și cu banii furați - trebuie să se întrupeze, totuși. Mai bine mai târziu decât niciodată.

 

După cum arată în ultimul timp peisajul, se pare că lucrurile se mișcă în direcția asta și mulți magistrați au înțeles deja dincotro bate vântul. Sunt câteva semne care dau de gân­dit, iar ele nu se rezumă doar la eliberarea du­bi­oa­s­ă a lui Voiculescu. Mircea Băsescu se pre­gă­tește și el tot pentru o condiționată, la fel d-l Popescu-grill, cel cu puii împărțiți în cam­pa­nie ca să astupe gurile flămânde ale par­ti­du­lui și electoratului PD, dosarul Udrea - Ioana Băsescu este plimbat în lesă între Curtea Su­premă și Curtea de Apel, nefiind clar cine își va asuma până la urmă riscul de a-i pune bot­niță, după 9 ani și un prejudiciu de 77 mili­oa­ne de euro, Mazăre a primit cu suspendare, pe care o va executa la ultimul loc de muncă, pe plaja din Madagascar, tribunalele se în­ghe­suie la restituit dosare, până și DNA a intrat în epoca clasărilor, sindrom al conflictelor din interior și al unor excese care își arată acum colții de fildeș. Președintele, preocupat fiind de al doilea mandat și de finanțele care au lu­at-o vale, a promulgat fără crâcnire legea ca­re îngroapă definitiv și irevocabil conflictul de interese, iar judecătorii, în frunte cu vajnica Dana Gârbovan de la UNJR, nu se arată de­ran­jați de decizia Curții Constituționale prin care pot fi desființate hotărâri judecătorești defi­ni­tive pe cât s-au arătat de nemulțumiți de desecretizarea arhivei SIPA. Cât despre CCR, nu­mai de bine, acum că a ajuns un soi de aso­ciație pentru apărarea drepturilor pe­na­li­lor, unde doar Stanciu mai face disidență de când Morar s-a (a fost?) dat pe brazdă.

 

Ceva se întâmplă, deși nu e încă clar ce și cum. Printre magistrați circulă zvonul, care la români e mereu profetic, că deznodământul adevăratei lupte cu anticorupția nu e departe și nu e favorabil ei. Justiția e debusolată, nu știe ce să mai creadă, suferă deocamdată de sin­dromul giruetei. Adie un vânticel de res­tau­rație, de pupat în grup piața penală, se aude în fundal un ordin pe unitate: la furat, băieți, se întorc vremurile bune, de impunitate. Eli­be­ra­rea lui Voiculescu e doar un mesaj, ușor în­să de decriptat de infractori. E pasul înapoi ca­re poate deschide drumul. Și totuși, pare mai mult de atât.

 

În acest context, e interesant modul în care „dom’ profesor“ și-a început lupta - mar­de­ia­șii de la A3 îl toacă mărunt pe Dragnea, ba cu Tel Drum, ba cu autocrația, ba, mai nou, cu pierderea majorității parlamentare și sus­ți­ne­rea lui Ponta și a aripioarei pe care acesta o moșmondește pentru la toamnă. E o cam­pa­nie începută înainte de eliberarea șefului, fi­ind clar că se execută o comandă. Una cu va­loare tot de mesaj. Să fie dărâmarea noului „dictator“ Dragnea parte a unui deal? Dar cu ci­ne? Aici sunt scenarii cât nu cuprinde min­tea. Te poți gândi, de ce nu, că a bătut palma pentru scoaterea PSD de sub dominația lui Dragnea, la schimb cu eliberarea condiționată și restaurația în justiție. Lupta cu „abuzurile“, s-a văzut deja, permite chiar orice. Ar fi un troc, s-o recunoaștem, reciproc avantajos pen­tru mulți actori politici de rang înalt. Cu sau fără dosar, dar cu ambiții mari. 

TAGS : voiculescu dragnea dna ccr felix eliberat dana garbovan curtea suprema livia stanciu justitie
Comentarii
DAN MIHAI MIRESCU 2017-08-04
DE CE OARE NU PUBLICATI MESAJUL\/>? ERA INTERESANT SI SUGESTIV, VA ESTE FRICA?
Nicu Olahus 2017-08-02
Alooo, PSD-ul ! Nu va lasati umiliti. Vor sa va umileasca cu noi dosare naspa ( vezi agresiunea a 16 procurori intr-o ora, la guvern), sa va indoaie. Ideea este ca alegatorilor sa l i se faca sila de voi, de cat sunteti de lipsiti de demnitate, onoare, cum va lasati tavaliti. Alegatorii sa se simta jenati sa va mai votezela cat sunteti de lipsiti de tarie, "fara sange in instalatie". Asta vor. Este o chestie psihologica, atent studiata stiintific. Dati in judecata 1-2 de la Hot News, 1-2 de la Adevarul, Mediafax care lanseaza stiri false, cu Brazilia,cu primarul din Alexandria etc...faceti-va respectati si temuti. Sa nu ne fie rusine cu voi !!
Alexandru Viorica 2017-08-01
...s-a dus fereastra deschisa de Basescu... se reinstaleaza "baietii" la butoane... Dragnea este doar un intermezzo iar Iohannis este omul de la Grivco....
Dan Mihai Mirescu 2017-08-01
DE CE NU PUBLICATI MESAJUL MEU?
Remi Rehan 2017-07-30
Andreea,un mare like din partea mea!..Mi-as fi dorit sa fii mai dura,te inteleg totusi,esti si tu doar un om.
grisa 2017-07-29
Mai putem comenta ceva ? Deja jocurile sunt facute intre cei ce-au pus mana pe putere in '89 ssssssssi clica lor. 20% dintre romani sunt dintre cei cinstiti; cum pot ei lupia impotriva unei cili de mafoti ?Revolutionarii de bun simt din '89 ,nu s-au imbulzit in CC centraql sa-si afirme puterea ,; au facut-o lichelele pa care nu-i mai putim starpi. Demonstratiile din ianuarie- februarie ni iau impresionat pe acesti sacali,care ne conduc. Dumnezeu cu mila !
Puiu Nicolae 2017-07-28
Felix a fost eliberat pentru a forma partidul pro Romania cu Daniel , Ponta și Grindeanu , astfel cu ajutorul sistemului binom paralel sa câștige încrederea alegătorilor și să schimbe actuala guvernare .MAFIA vrea. Tot MAFIE !!!
FLORIAN D. MIREA 2017-07-27
Pe un zid de pe bulevardul Mircea Voda un anonim a scris urmatoarea constatare: "Justitia este ineficienta". Tot restul este doar un circ pentru prostirea publicului. A facut-o timp de zece ani regimul Basescu, o fac in continuare cei care i-au succedat. Fara Vlad Tepes se pare ca nimic nu se va indrepta in tara romaneasca. Justitia este o biata marota a celor care au banii si puterea. Traim din nou epoca lui Grigore Alexandrescu, fiindca ne place sa uitam trecutul. Fiindca in loc sa fim uniti la bine, ne unim ca sa facem numai rau.
Dan Plesoianu 2017-07-27
(cont.)
Iata asadar cum banditismul de Stat, si perpetuarea acestuia, a devenit o politica nationala, sustinuta de toate fortele oficiale (vazute si nevazute) posibile: SRI, justitie, politie, administratie locala, chiar si presedintie. Iata rezultatele concrete ale lui Maior, Hellvig, si chiar Iohannis. Este posibil totusi ca Maior, la un moment dat, sa fi incercat o oarecare reabilitare, de scurta durata insa, si fara nici un rezultat palpabil. Din contra, lucrurile au mers din rau, in mai rau (afara de citeva exceptii notabile si imbucuratoare, dintr-o perioada scurta, cum ar fi condamnarea lui Voiculescu). Si asta pentru ca, nu-i asa ?!, totul trebuia secretizat, pentru ca jaful la lumina zilei nu da bine nici macar intr-o tara ca Romania. Si, atita timp cit aceste lucruri vor ramine "secrete", si nu se va vorbi despre ele deschis, public, Romania va ramine scufundata in mlastina justitiei de parada, justitie in care inselaciunea si favorizarea infractorilor sint cuvinte de ordine si fapte care au loc regulat, zilnic.
Dan Plesoianu 2017-07-27
Si, da, aveti dreptate cu cresterea numarului de clasari de dosare, si o spun din proprie experienta. Familia mea a fost jefuita de statul roman (autoritatile locale) de aproximativ 1500 ha de teren (si alte imobile). Nu s-au retrocedat decit 5% din proprietatile furate initial de regimul comunist, si acestea cu titluri de proprietate false. Cele 5% din proprietatile (terenurile) retrocedate au fost folosite ilegal de catre terte persoane locale, cu sprijinul primariei, care a intocmit dosare frauduloase (incomplete) pentru a se obtine fonduri europene APIA. Am facut plingere in acest sens, la parchetul local si judetean. Dosarul a fost clasat, favorizindu-se astfel infractorii. Am facut apoi plingere la DNA central. Initial mi s-a ris in fata, apoi s-a acceptat plingerea, fara a declansa insa nici o consecinta. Am facut plingere apoi la DNA regional. S-a facut o ancheta superficiala, fara probe, dovezi, iar adevarul a fost contorsionat. Dosarul a fost clasat, favorizindu-se asadar din nou infractorii.
Acesta este mersul "justitiei" in Romania. Iar cazul meu, mai mult ca sigur, nu este singular. Au fost furate terenuri si alte imobile de la alte mii de persoane, terenuri si imobile care au fost "repartizate" fruntasilor locali ai Securitatii si partidului comunist. Iar pentru a se acopri aceste jafuri la nivel de tara, Romania inca amina efectuarea cadastrului national, pentru ca daca acesta s-ar efectua, ar iesi la iveala toate hotiile de terenuri si imobile, cit si imensa lor amploare. Acesta este, de asemenea, unul din motivele pentru care nu se poate ridica MCV. Acestea sint motivele pentru care nu intra in aplicare legea 165 / 2013, care se tot amina de patru ani. Acestea sint motivele pentru care CEDO a aminat sine die, de patru ani incoace (fiind probabil mituiti de SRI pentru a lua aceasta masura), judecarea tuturor cauzelor legate de retrocedari, retrocedari care s-au aminat si ele sine die.
Iata deci gradul de patriotism al SRI, si al celorlalte forte obscure care au pus mina pe tara: nu le pasa daca nu se face cadastrul national, pentru a se da drumul o data la utilizarea legala si plenara a terenurilor, nu le pasa daca Romania are MCV (care nu prea are mare succes, sa fim cinstiti), si l-ar vrea ridicat, fara ca toate jafurile sa fie recunoscute si reparate.
Iata cum SRI (si celelalte oculte) dirijeaza inspre delicventa de Stat tot sistemul juridic national, facind din spusele lui Basescu, imediat dupa ce nu a mai fost presedinte, principiul de existenta si propasire a Romaniei: "decit sa nu se ia deloc fondurile europene, mai bine sa se fure" !
dragnea and co. 2017-07-26
Mutantul pradator este figura centrala a pietei capitaliste globalizate. Lacomia sa ii este motor. El acumuleaza bani, distruge Statul, devasteaza natura si fiintele umane. El perverteste reprezentantii oficiali prin coruptie asigurandu-si servicii in interiorul popoarelor pe care le domină. El mentine pe planeta paradisuri fiscale rezervate folosirii sale exclusive. Mercenari devotati servesc ordinele prădătorilor. Acestia sunt pompierii piromani ai Fondului Monetar Internațional, protejații Băncii Mondiale și ai Organizației Mondiale a Comerțului.
Dan Plesoianu 2017-07-26
Deci, da, aceasta este senzatia generala: de doi ani incoace lucrurile in Romania s-au schimbat in rau, in ceea ce priveste guvernarea si Justitia. Si, sa ne aducem aminte: lucrurile incepusera sa mearga putin spre normalitate (prin normalitate intelegind existenta unui regim de tip occidental in Romania), spre sfirsitul mandatului lui Basescu. Dar chiar inainte ca acesta sa isi expire mandatul, chiar si maior o luase pe ulei, cind incepuse sa ceara legislatie extinsa pentru ascultari. pentru inchirierea locuintelor, etc. Dupa aceea a aparut Hellvig, sub care, vedem acum, lucrurile au mers din ce in ce mai prost (atit la SRI, cit si, in paralel, in tara). Deci situatia actuala se poate explica in doua feluri, ambele ducind spre SRI (pentru ca ceea ce se intimpla, dupa cum spuneti, clasarea dosarelor si eliberarea lui Voiculescu, etc., se intimpla in spatele culiselor): sau exista o grupare acolo care actioneaza impotriva statului de drept, fara ca Hellvig sa stie, sau chiar Hellvig traseaza politica institutiei respective. Oricum ar fi, lucrurile sint extraordinar de grave, iar Hellvig trebuie indepartat !
MIHAI 2 2017-07-26
Ceva, ceva avet dreptate si Dvs , Doamna Pora. Dar Oastea Antenei 3 nu mai este armata disciplinata de odinioara. Adica de respectat respecta ei ordinele dte de Voiculesu intru starpirea lui Dragnea tot cat a lui Kovesi. - asta se vede limpede. Totusi pe langa asta fiecare combatant isi urmeaza si propriile obiective, cam cum faceau luptatorii sovietici care concomitent cu distrugerea nazismului mai furau si cate o gaina, un gramofon sau 3 borcane cu gem romanesc ori german si comiteau traditionalele violuri. Gadea trosneste in fiecare seara cate o NUCLEARA care face PLICI divulgand cine stie ce spanac din lumea mirifica a procurorilor, dar in paralel a dat propria directiva de tocare marunta a Biericii Ortodoxe Romane in sperantza sa raz Buzata ca toti ortodoxi se vor face DE ZIUA A SAPTEA. Radu Tudor promoveaza de zor interesele non civile pe care le sustzine tot mai non-acoperit. face si propriile jocuri ...excesiv de gingashe ...cu Olgutza si , mai nou e indignat de o daravera sportivo-financiara a Primarului Sectorului 1 , de o maniera care nu lasa nici o indoiala ca Raducu avea propriile interese intr-o preluare agresiva a clubului Rapid. Cea mai tare este insa noua investitie a Elenei Udrea care a stramutat o parte din banii destinati televiziunilor B1Tv si RTV si ....cu ce succes ! Asa se face ca fiecare emisiune a Danei Grecu contine acum si rubrica SA PLANGEM CU NUTZI . Chiar si aia cu numerele , kharma si ciacrele face ce face si tot spre Plescoi o da - bani investiti cu folos. Am asa o banuiala ca dl Chireac a fost impresarul acestei noi operatiuni de mituire mediatica , pentru ca dansul cunoaste bine partile implicate si deci poate codosi cu succes. Ba , mai nou , am remarat ca duetul Chireac - Grecu si-a orientat talentele reunite in a demonstra poporului ca bietul domn Boureanu e un inger , ca fiind inger nu avea genunchi si ca deci ca lovitura data politistului nu a avut loc, replca politistului fiind o pura incalcare a drepturilor omului si pedelistului.
Dan Plesoianu 2017-07-26
Da, cred ca mai multa lume are senzatia ca ceva se intimpla... Si, deocamdata, ceea ce se intimpla nu este deloc de bun augur. Tara merge rapid in jos, chiar daca PIB pare ca este in crestere (pe banii altora: cei trimisi de romanii din afara, si cei europeni). Iar o tara cit de cit normale pur si simplu nu se poate afunda in mlastina morala a justitiei dupa ureche. Pur si simplu trebuie sa refuzam sa credem ca asa ceva este posibil, pentru ca altfel devenim un fel de Venezuela (care primeste bani din petrol, in loc de cei trimisi de altii). cu alte cuvinte, lucrurile pur si simplu nu pot continua sa mearga in jos la nesfirsit, si nici macar sa ramina atit de jos cum au fost aduse acum. Nu este posibil ca o astfel de degringolada juridica sa duca la nimic bun sau durabil.
Si, pentru ca spuneti ca se intimpla ceva, si nu stim ce, pentru ca acest ceva inca nu este foarte palpabil, atunci evident acest ceva este secret, si oare care este institutia, forta secreta din Romania, alta decit SRI ?! Sau poate resturile fostei Securitati, daca au ramas organizati ca atare... Orice ar fi, SRI nu poate fi strain de ce se intimpla... Si, daca nu este strain, dar nici nu spune si nu face nimic, atunci inseamna ca cel putin accepta situatia, daca nu el este cel care a generat-o !
Si, avind in vedere derivele stinga-dreapta, rau-bine, nu putem decit sa ne imaginam ca in SRI sint, in principiu, doua tabere, care poate nici nu stiu foarte bine una de alta. Daca este asa, atunci tabara retrograda are - trist - inca un succes destul de mare, in dauna celei progresiste (tabara progresista care probabil a girat cele citeva tendinta pozitive din Romania: alegerea lui Iohannis in loc de Ponta, perioada de glorie a DNA, perioada cind Romania pierdea procese de retrocedare la CEDO). Daca este asa, trebuie totusi sa speram ca in final tabara progresista va avea cistig de cauza, pentru ca lucrurile nu pot merge perpetuu in jos, asa cum merg acuma. Orice ar fi, as zice ca devine clar ca nici Maior, si cu atit mai putin Hellvig, nu sint oamenii care sa fie (sau sa fi fost) in fruntea SRI. Le-a scapat aproape total jocul de sub control.
Liviu 2017-07-25
Cel mai probabil, poporul trebuie sa primeasca ce merita, adica nimic.
Si atunci, la ce e buna "anticoruptia"? E un cadou prea mare pentru un popor care se multumeste cu pomeni.
Bineinteles, exista o gramada de judecatori care vor sa scoata parale frumoase vinzind sentinte cui plateste mai bine.

Se pare ca poporul va avea ce merita, adica batjocura si pomeni pentru care va face sluj.
olariu dorin 2017-07-25
Din pacate ai mare dreptate,s-a pierdut lupta cu infractorii si datorita "pupicilor"vostri asupra "domnisorei" Kovesi!AI AUZIT DE DOSARUL REVOLUTIEI,DE DOSARE LEGATE DE OMV,PETROMIDIA SI ALTE PRIVATIZARI?DE CODRII TAIATI DE ATATIA ANI?DE CE S/A PRESCRIS DOSARUL LUI GHITA(TRACIA)?OPRISAN DE LA FOCSANI?Cate si mai cate MATRAPALZACURI ale judecatorilor?SI MULTE ALTELE DEORECE SI KOVESI ARE BUBE IN CAP!!!
Gladiatorul 2017-07-25
Si noua, tovarase Voiculescu, ne-ati furat 28 de ani din viata. Nici noua nu ne mai da nimeni inapoi din acesti ani. Rusine tovarasi! Desi aveti obraji mai tari decat talpa cizmarului. Cum de va mai rabda pamantul, bolsevici notorii?
ro prostita iremediabil 2017-07-26
Asta era ideea.
octav 2017-07-25
Totul e o mizerie in tara asta. Iar prostimea se uita cu gura cascata si nu zice si nu face nimic.
markwilliams 2017-07-25
Un bun prilej pentru otrava si neprofesionalism..Amintirea lui Mazare - cel care a fost amanat de instanta la zeci de termene pana la PRESCRIERE - este alaturata lui Mircea Basescu - cel care a cerut de inca doua ori eliberarea conditionata,in termeni legali si cu aviz favorabil de la penitenciar ,cel care a fost condamnat fara sa i se retina suma nedovedita a fi luata ,cetatean operat pe bune pe cord si pe care instanta l-a considerat a fi nereeducat refuzandu-i eliberarea .. O alatura cionstiincios pe Ioana Basescu langa Voiculescu.. Pune intrebari despre Elena Udrea ..si uite asa,otravita de Pora ,in loc sa analizeze situatia si contextul eliberarii ,de catre cine si mai ales de ce fara mentionarea recuperarii pagubelor ..isi transforma analiza intr-o mizerie mediatica indreptata ,DIN NOU, asupra lui Traian Basescu.. Mai,femeie,esti obsedata si plina de ura si otrava.. dar de aici si pana a avea constiinta alterata in meseria ce o ai .. nu mai exista nici o deosebire ..
BASCA 2017-07-25
Barosanii,adica purtatorii de baros care dau zi si noapte la temelia DNA si a Codrutei,in ravna lor neobosita ,nu remarca faptul ca in spatele lor se ridica din terenul crapat si arid un nou "Kovesi" mai abil si mai feroce,noul coruptocid letal,stati pe aproape!
Total 21 comments.
Recomandari
32885
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22