Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Carmen Dan vrea să elimine constrângerile polițiștilor legate de utilizarea armamentului
E.B. - - - -
2017-07-25
Actualitate Interna
2

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că își dorește eliminate constrângerile care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare.

 

 

"Referitor la uzul de armă — pentru că acest act normativ vizează toți angajații MAI care dețin o armă de serviciu, am decis ca procesul de modificare a acestei reglementări să fie realizat la nivelul ministerului. Personal, îmi doresc să eliminăm toate acele constrângeri care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare și aceste modificări îmi doresc să fie finalizate cât mai repede, pentru a avea până la sfârșitul acestui an acest pachet complet care privește întărirea autorității polițistului", a afirmat Carmen Dan, într-o conferință de presă la sediul MAI, conform Agerpres.

 

Ea a arătat că, pentru a evita situații similare celei de la Suceava, la sediul MAI se vor inventaria toate resursele pe care Jandarmeria le poate pune la dispoziție pentru a completa deficitul de polițiști din domeniul ordinii publice.

 

"Pregătim o evaluare completă în ceea ce privește prioritățile logistice care țin de echipamentul de protecție al polițiștilor și această analiză o voi prezenta inclusiv primului-ministru. Nu vreau să detaliez acum ce e mai prioritar, pentru că vreau să ascult opinia polițiștilor. Că este vorba de veste de protecție sau de armament sau de orice alte mijloace de intervenție — vom vedea care este și opinia celor care le folosesc și vor folosi aceste mijloace. Am spus că vom avea o abordare consultativă și așa va fi", a subliniat ministrul Carmen Dan. 

 

TAGS : Carmen Dan MAI armament politisti constrangere arma serviciu retinere
Comentarii
vlad 2017-07-25
Carmen Dan e o impostoare care joaca teatru intr-un rol in care nu are ce cauta. Pusa in functie de mai marele impostorilor.
dan 2017-07-25
Inainte de a da "liber" la folosirea armelor, ar trebui ca politistii sa fie evaluati "la sange" d.p.d. v. al discernamantului, moralitatii, ca sa nu ne mai trezim cu neispraviti care se joaca cu arma in sp. public sau se sinucid, nefiind apti sa poarte o arma.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1495
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22