Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Șeful STS s-a cerut în rezervă. Generalul Opriș se temea să nu-și piardă pensia specială
Dora Vulcan - - - -
2017-07-26
Actualitate Interna
0

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind trecerea în rezervă a generalului Marcel Opriș, șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

 

Potrivit Administrației Prezidențiale, trecerea în rezervă a fost făcută la propunerea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Tot miercuri, șeful statului a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului maior cu două stele Ioan Balaure din STS.

 

Surse din sistem au explicat pentru HotNews.ro ca pensionarea lui Opris este motivata de faptul ca anul viitor, cand implineste 60 de ani, ar fi fost obligat oricum sa se retraga prin efectul legii (nu mai poate fi general activ dupa aceasta varsta) si ca ar fi preferat sa iasa acum pentru a nu risca diminuarea pensiilor speciale cu care tot ameninta guvernul.

 

Potrivit legii 92/1996 in baza careia functioneaza STS, seful serviciului este numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la propunerea presedintelui acestuia. Potrivit informatiilor HotNews.ro, cel mai probabil noul sef al STS va fi numit tot din interiorul serviciului. Astfel, spre deosebire de celelalte servicii secrete, noul sef nu trebuie sa treaca prin Parlament pentru a fi numit in functie.

 

 

 

foto Agerpres

TAGS : cotroceni sts marcel opris trecere rezerva pensie speciala temere pierdere
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3379
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22