Barna:Referendumul USR pentru familia traditionala, transformat in cu sau fara Nicusor Dan

E.b. | 27.07.2017

Uniunea Salvati Romania organizeaza peste doua saptamani un referendum intern in care membrii vor vota daca partidul se va pozitiona sau nu in cazul initiativei Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii familiei ca uniune dintre un barbat si o femeie.

Pe aceeași temă

 
 

Iar de rezultatul sau depinde revenirea in partid a fostului presedinte Nicusor Dan.

 

Deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR si sustinator al pozitionarii impotriva acestei initative, afirma intr-un interviu pentru HotNews ca in partid s-a creat o emotie ca urmare a demisiei lui Nicusor Dan si ca referendumul intern nu mai este doar despre pozitionare sau nepozitionare, ci si despre "cu sau fara Nicusor Dan". Deputatul de Sibiu spune si ca a fost o greseala din punct de vedere politic faptul ca o parte dintre membrii partidului s-au identificat profund personal cu aceasta tema.

 

Referendumul vine in contextul demisiei din partid a presedintelui Nicusor Dan tocmai pentru ca Biroul National a votat sa se pozitioneze impotriva acestei initiative, lucru cu care Dan nu este de acord, anuntand insa ca revine daca partidul decide sa revina asupra acestei decizii. 

 

 

(...)Dan Barna: Referendumul acesta este, asa cum ati spus, o premiera pentru politica din Romania. Este prima data cand un partid decide sa se intoarca la propriu inspre membrii sai, pana la urma electorii primari pe care un partid ii are, pentru a decide asupra unui subiect care, fara sa fie la nivel national o tema majora, a devenit in cadrul partidului subiectul principal pentru ca pozitionarea Biroului National in directia opozitiei la modificarea Constitutiei a determinat demisia presedintelui Nicusor Dan, care evident ca a creat un val de emotie in partid transformand tema intr-una semnificativa pentru partid.

 

Ma uitam in spatiul public ca sunt multe observatii ca Romania nu are aceasta tema ca preocupare a cetatenilor la acest moment si asa este, este cumva un lucru bun pentru noi ca "drama" este doar una interna si speram ca prin acest referendum sa clarificam directia partidului.

 

Tehnic, vorbim de o consultare electronica inte 7 si 13 august in care membrii vor putea sa raspunda la doua intrebari. Prima este legata daca USR ar trebui sau nu sa se pozitioneze fata initiativa de modificare a Constitutiei? Si punctez acest lucru, vorbim de initiativa de modificare a Constitutiei, nu de dreptul la referendum. Pe acesta nu il contesta nimeni - s-a incercat acest spin sa se spuna ca USR se opune dreptului la referendum. Este un drept pe care il respectam firesc. A doua intrebare, evident, daca opteaza ca ar trebui sa ne pozitionam, cum ar trebui sa ne pozitionam.

 

CITESTE TOT INTERVIUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22