Mureșan: Miniştrii UE nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD

E.b. | 27.07.2017

Europarlamentarul Siegfried Mureșan consideră că decizia Guvernului de a organiza toate reuniunile de miniștri ce trebuie găzduite în țara noastră pe durata Președinției române a Consiliului Uniunii Europene din 2019 într-un singur loc, la București, în Palatul Parlamentului, reprezintă o "mare greșeală".

Pe aceeași temă

 


 

Mureșan susține că aceste evenimente trebuie organizate în mai multe orașe ale țării, iar, în opinia sa, "miniștrii UE nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD". 

 

"Este o mare greșeală deoarece Președinția Consiliului UE este o mare oportunitate pentru a arăta Europei întreaga noastră țară, nu doar Palatul Parlamentului. Reuniunile trebuie organizate în mai multe orașe ale țării. Guvernul ne va spune că este mai simplu și mai ieftin să organizeze totul în Palatul Parlamentului. Eu spun că Președinția română a Consiliului nu înseamnă doar o serie de reuniuni care trebuie organizate pentru a scăpa de ele, ci o oportunitate de a ne prezenta țara Europei", afirmă Siegfried Mureșan într-un comunicat, conform Agerpres.

 

Europarlamentarul adaugă că eventualele costuri suplimentare ale organizării reuniunilor în provincie sunt bani bine investiți și se vor întoarce înzecit în economia acelor orașe. "La o reuniune vin 28 de miniștri, fiecare cu câțiva consilieri, personal al ambasadelor, al Comisiei Europene, al Consiliului și sute de jurnaliști. Aceștia vor deveni ambasadori ai orașelor pe care le văd și vor atrage după ei alți turiști. Bucureștiul este cunoscut deja de toată lumea", completează Mureșan.

 

 

Mureșan propune un "program inteligent" 

 

 

El adaugă că "miniștrii UE nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD". "Guvernul ne va spune că spre orașele din provincie nu există suficiente legături aeriene. Eu spun că orice aeroport care are un zbor spre Viena sau München este suficient. De acolo se ajunge rapid și direct în orice colț al Europei. Miniștrii UE nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD. Eu am participat la reuniuni ale miniștrilor de Finanțe la Wroclaw (Polonia), Nicosia (Cipru) sau Vilnius (Lituania). Niciunul din aceste orașe nu avea mai multe legături decât Cluj, Timișoara sau Iași, iar miniștrii au fost toți prezenți", afirmă europarlamentarul.

 

Mureșan propune și un "program inteligent" al acestor reuniuni: Timișoara, reuniunea miniștrilor de Finanțe și ai guvernatorilor băncilor naționale; Cluj, reuniunea miniștrilor Competitivității și Telecomunicațiilor; Constanța, reuniunea miniștrilor Apărării; Brașov, reuniunea miniștrilor Mediului; Iași, reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe; Sibiu, reuniunea miniștrilor de Justiție; Timișoara, reuniunea miniștrilor Educației; Cluj, reuniunea miniștrilor Agriculturii; Constanța, reuniunea miniștrilor de Transport și Energie; Iași, reuniunea miniștrilor Muncii; Brașov, reuniunea miniștrilor Industriei. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22