Libera circulație a lucrătorilor între UE și Marea Britanie se încheie în momentul Brexitului

E.b. | 27.07.2017

Libera circulație a lucrătorilor între Uniunea Europeană și Marea Britanie se va încheia atunci când această țară se va retrage din forul comunitar european. El a spus că un nou sistem de imigrație va fi pus în practică la momentul ieșirii Marii Britanii din UE.

Pe aceeași temă

 

Anunțul a fost făcut de Brandon Lewis ministrul britanic pentru imigrație, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

''Libera circulație a forței de muncă se va încheia atunci când vom părăsi Uniunea Europeană în primăvara lui 2019'', a declarat Lewis pentru postul de radio BBC.

 

El a spus că un nou sistem de imigrație va fi pus în practică la momentul ieșirii Marii Britanii din UE, prevăzută pentru martie 2019.

 

''Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigrația și condițiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar și societății în sensul său mai larg'', a explicat ministrul de interne britanic Amber Rudd, într-un articol publicat de Financial Times.

 

''De asemenea, doresc să dau noi asigurări companiilor și cetățenilor UE că vom garanta că nu va exista nicio sincopă odată ce părăsim blocul'' comunitar, a adăugat Rudd.

 

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârșitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, în care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recâștiga puterile de la Bruxelles.

 

Unii membri importanți ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanțe Philip Hammond, insistă pentru o perioadă de tranziție având drept scop să protejeze economia și să liniștească lumea afacerilor

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22