Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis i-a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Vreme
E.B. - - - -
2017-07-28
Actualitate Interna
0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, azi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

 


Vreme este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 28 iulie a.c., Ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Vreme Valerian, fost ministru al comunicațiilor și societății informaționale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


Motivul: săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută și pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, luând în considerare și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008.

 

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri, se arată în respectivul comunicat.

TAGS : Iohannis justitie cerere Parchet urmarire penala Valerian Vreme
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1126
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22