Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin cere măsuri dure şi precise împotriva României
E.B. - - - -
2017-07-29
Actualitate Interna
1

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a denunţat din nou ceea ce el numeşte "cascadoria ruşinoasă" a autorităţilor române, care au interzis tranzitul avionului său. El cere o analiză a Moscovei asupra incidentului, urmată de "măsuri dure de retorsiune" împotriva României.

 

 

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, revine la ceea ce el numşte acţiunea "ruşinoasă" a Bucureştiului şi cere "măsuri dure" contra României


"Tonul aspru al afirmaţiilor mele reflectă emoţiile pe care le-am avut în legătură cu ce li s-a întâmplat pasagerilor avionului nostru", susţine Dmitri Rogozin, citat de site-ul agenţiei TASS, conform Mediafax.


"Cei mai mulţi pasageri reveneau acasă. M-am deplasat de fiecare dată în Republica Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi a Guvernului moldovean necesită o analiză atentă şi măsuri dure şi precise de retorsiune", susţine vicepremierul Rusiei.


"Ţările din Vest nu se vor împăca niciodată cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. Erau destul de mulţumite cu Rusia instabilă din anii 1990, dar nu se vor împăca niciodată cu dorinţa noastră de a fi liberi şi puternici. Iar modul nostru de a fi liberi şi puternici va fi cea mai bună reacţie la sancţiuni şi la acţiuni murdare. Vom decide cum să eliminăm aceste creaturi mârşave", a insistat Rogozin.

 


Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia şi Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea României. Avionul rus alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-România-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relaţie tensionată.

 

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

 

Dmitri Rogozin a denunţat interdicţia de survol decisă de România, acuzând autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avionul cu care se deplasa, transmiţându-le autorităţilor române să se aştepte la o ripostă. "Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!", a transmis Rogozin prin Twitter.

 

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a denunţat o campanie menită să distrugă relaţiile moldo-ruse, acuzând că un deputat român, Constantin Codreanu, a organizat protestele de la Aeroportul Chişinău faţă de vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin. Igor Dodon, un politician prorus, a avertizat, în contextul interdicţiei de survol impusă de România vicepremierului rus Dmitri Rogozin, că Partidul Democrat moldovean (aflat la guvernare) şi "unionişti" pregătesc pentru R.Moldova, cu susţinerea Occidentului, un scenariu de genul celui din Ucraina.

 

Decizia României de a interzice tranzitul avionului în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o "provocare intenţionată" care a periclitat pasageri şi care va afecta "grav" relaţiile bilaterale, a avertizat Ministerul rus de Externe, care a prezentat o notă de protest şi a cerut explicaţii.
 

TAGS : Rusia Romania Rogozin masuri dure sanctiuni Moldova
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Bogdan 2017-07-29
Unirea e singura solutie pentru Romania, Basarabia si Europa : nu poti avea un stat functional autonom, independent realmente, autosuficient in linii mari si cu atat mai putin o democratie fara o natiune : e o lectie istorica chiar daca acum se vede numai partea negativa a nationalismului. Si nu poti avea securitate in regiune, mai ales in regiunea asta, mentinand "balcanizarea" teritoriala creata de sovietici pentru a tine in dependenta pozitii strategice, state artificiale si neviable, adica state marioneta-vasalice, populatii insaracite si abrutizate si politicieni corupti.
Total 1 comments.
2976
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22