Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Germania: Doi morți, inclusiv atacatorul, după un schimb de focuri într-un club de noapte
E.B. - - - -
2017-07-30
International
0

Bărbatul de 34 de ani care a deschis focul asupra clienților, într-un club de noaptre, este un irakian, însă nu şi solicitant de azil. El a ucis mai întâi o persoană și a rănit alte trei grav cu o armă de foc.

 

 

Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un incident armat în noaptea de sâmbătă spre duminică în interiorul și în jurul unui club de noapte din orașul Konstanz, în sudul Germaniei, a anunțat poliția locală, potrivit AFP și DPA, preluate de Agerpres.
  

Poliția germană a anunțat duminică faptul că exclude a priori pista unui act "terorist" în incidentul armat care a făcut doi morți, între care și atacatorul, și patru răniți într-un club de noapte din orașul Konstanz, transmite France Presse.

 

"Nu pornim de la principiul că ar fi vorba de un act de violență teroristă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Fritz Bezikofer, pentru postul de televiziune n-tv.

Bărbatul de 34 de ani care a deschis focul asupra clienților din clubul de noapte este un irakian care nu este solicitant de azil, a precizat el.

 

Potrivit unei alte surse polițienești, faptele ar putea avea legătură cu o "afacere sentimentală".

 

 

Una dintre cele două persoane decedate este presupusul atacator, care a murit după un schimb de focuri cu poliția la primele ore ale dimineții de duminică.

 

"Schimbul de focuri s-a încheiat", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

 

Persoanele din club "s-au putut salva fugind sau ascunzându-se", a adăugat el.

 

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a ucis mai întâi o persoană și a rănit alte trei grav cu o armă de foc în interiorul discotecii, după care a rănit un polițist în exteriorul localului și a fost în cele din urmă ucis de forțele de ordine, a precizat poliția într-un comunicat.

 

Forțele speciale, precum și un elicopter au fost desfășurate la locul incidentului, care se află într-o zonă industrială a orașului Konstanz, în apropiere de granița cu Elveția.

 

Poliția a fost contactată la ora locală 04:30 (02:30 GMT). Autoritățile au deschis o anchetă în legătură cu acest incident.

 

Poliția nu a precizat deocamdată care au fost motivele atacului. "Motivația acestui bărbat care a acționat cel mai probabil singur nu este cunoscută pentru moment", a subliniat poliția în comunicat.

 

Bărbatul care a deschis focul în interiorul discotecii "a fost rănit în timp ce părăsea localul într-un schimb de focuri cu poliția și a decedat la spital din cauza rănilor", a subliniat poliția.

Un polițist a fost rănit de gloanțe, însă "viața nu îi este în pericol", se mai menționează în comunicat.

 

TAGS : germania atac armat konstanz morti raniti atacator discoteca club de noapte
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2140
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22